Bezienswaardigheden Corfu

Tips Corfu

Benitses

Dit vakantieoord ligt op ongeveer 12 km van Corfu-stad en is erg in trek bij jongeren. Er is een bruisend nachtleven en het strand biedt elke denkbare vorm van watersport. Het is een zeer toeristische plaats met een gezellige en gekleurde haven. De plaats zelf maar ook de omgeving biedt genoeg vertier, zo kan je heerlijk sightseeën en snuffelen door de oudheden en verborgen schatten.

Korision-meer

Het Korision-meer, ook wel Korission-meer, ligt naast de kust in het zuidwesten van Corfu. Enkele fraaie stranden scheiden dit schitterende natuurgebied van de Ionische Zee. Als je van wandelen houdt is het prachtig om te wandelen door de duinen rondom het meer. Op deze smalle lange strook tussen zee en meer is ook een (zand)strand aanwezig wat een bezoek waard is voor een verfrissende plons. Het meer dient als broed- en rustplaats voor vogels en mag dan ook niet gebruikt worden als recreatieverblijf.

Sidari

De plaats Sidari ligt 36 km van Corfu-stad in het noorden van het eiland aan de kust. De ontstane rotspartijen hier zijn mooi en indrukwekkend, zeker in het voorjaar wanneer alles in de bloei staat.
Deze bijzondere rotsformaties zijn ontstaan door de invloed van de zee op het zandsteen. Volgens de legende zal ieder (verliefd)paar dat door het Canal d’Amour zwemt voor altijd bij elkaar blijven. ’t Is het proberen waard (er zijn overigens nog twee versies, maar deze is het meest romantisch).

Palaiokastritsa

Drie baaien omringen een dichtbeboste landtong bij Palaiokastritsa. Dit is een van de populairste plekjes op het eiland en een ideaal vakantieoord voor gezinnen, met veel watersportmogelijkheden en een gezellige sfeer. Palaiokastritsa ligt in het noordwesten van Corfu en is zeker een van de oudste badplaatsen die het eiland rijk is. Een bezoek waard de prachtige rotsen, baaitjes en kiezel-/zandstrandjes.

Het zonnige Corfu

Caribisch gevoel op Corfu

In het westen ten opzichte van het vasteland van Griekenland ligt Corfu, uitgesproken als Korfoe. Corfu is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlandse toeristen. Je hebt op dit eiland namelijk niet alleen in het hoogseizoen kans op goed weer, ook het voorjaar en najaar zijn gezegend met veel zon. Dit komt door de gunstige ligging van het eiland, waardoor andere Griekse eilanden in die tijd meer last hebben van neerslag. De ideale bestemming dus voor een overheerlijke met zonovergoten vakantie!

Het bruisende Corfu stad

Zoals op de andere Griekse eilanden heeft ook Corfu een bruisend centrum op het eiland: Corfu stad. Hier vind je de meeste toeristische restaurants en winkeltjes, waar je uren kunt ronddwalen. Toch is er, ten opzichte van de meeste toeristische centra, ook voor de cultuurliefhebber van alles te zien en te beleven. Corfu stad heeft namelijk een aantal historische bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen! Neem bijvoorbeeld het waanzinnige Platiteraklooster of de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, twee parels uit de geschiedenis van de stad. Hier zie je goed hoe de Venetianen van invloed zijn geweest op de bouw van de stad. Sommige mensen noemen de stad van Corfu zelfs een klein Venetië.

Caribisch gevoel in Griekenland

Strandliefhebbers op Corfu moeten echt richting de kust in het noordwesten. Hier ligt Agios Georgios, een pracht wit strand waar veel toeristen komen. De helderblauwe water en het zandstrand doen Caribisch aan, zó mooi is het! Hoe diep je ook zwemt, je blijft je voeten zien. Wie weet spot je zelfs een vis! In Agios Georgios is verder niet veel te doen. Het is voornamelijk gericht op strandliefhebbers. Naast het adembenemende strand zijn er nog wat restaurants en hotels te vinden voor de nodige hapjes en drankjes. De menukaart op Corfu is divers, maar voornamelijk gebaseerd op lokale producten zoals vis, vers fruit en verse groente. Waar je ook komt, de bewoners van Corfu verwelkomen je altijd met open armen. De mensen houden van gezelligheid, lekker eten en een goede sfeer.

Bijzondere uitzichten

Op Corfu zijn er verschillende plekken waar je van een prachtig uitzicht kunt genieten. Beklim bijvoorbeeld de Pantokrator, de hoogste berg op het eiland. De Pantokrator is maar liefst 900 meter hoog! Op de berg liggen verschillende romantische bergdorpjes die, wanneer je er toch naar toe onderweg bent, zeker het bezoeken waard zijn. Op de top vind je het Byzantijns kasteel Angelokastro met een bijbehorend kapel. Wanneer het helder weer is heb je op de berg zelfs kans dat je Albanië kunt zien liggen! Als dat niet bijzonder is? Voor ander bijzonder uitzicht ga je naar Kanoni, een schiereiland ten zuiden van Corfu. Op het hoogste punt heb je een fantastisch uitzicht op het meest schilderachtige kerkje van Corfu. Nog geen genoeg van deze uitzichten? Bezoek dan Achillion Palace in Gastouri, het paleis wat gebouwd is in opdracht van Sissy. Vanuit de tuin, waar mooie Griekse beelden staan, heb je een idyllisch zicht over de blauwe zee en het eiland.

Cijfers en bereikbaarheid Corfu

Inwonersaantal Corfu: 113.000
Oppervlakte Corfu: 593 km2
Eilandengroep: Ionische eilanden
Aantal vliegvelden: 1

Corfu heeft een luchthaven die rechtstreeks te bevliegen is vanuit Nederland. Ook is er een veerdienst actief.

Weer & klimaat Corfu

Corfu heeft een warm mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn hierdoor warm en droog. De wintermaanden zijn zacht en er is meer kans op neerslag.
Zie onderstaand een gemiddelde weergave van het weer op Corfu per maand.

Maand Dagtemperatuur Zonuren per dag Dagen neerslag Temp. zeewater
Januari 13 °C 4 12 15 °C
Februari 13 °C 4 11 14 °C
Maart 16 °C 4 11 14 °C
April 19 °C 7 9 15 °C
Mei 24 °C 9 6 18 °C
Juni 28 °C 11 3 22 °C
Juli 31 °C 12 1 24 °C
Augustus 31 °C 11 2 25 °C
September 27 °C 9 5 24 °C
Oktober 23 °C 6 9 22 °C
November 18 °C 4 11 19 °C
December 14 °C 4 13 16 °C