Bezienswaardigheden Zakynthos

Tips Zakynthos

Navagio beach

Het indrukwekkende Navagio beach, ook wel bekend als shipwreck beach, is een plek op Zakynthos die je gezien moet hebben.

Agios Sostis (Cameo Island)

Een klein eiland voor de kust dat verbonden en te betreden is doormiddel van een loopbrug. Op het eiland zit Cameo Beach Club waar je wat kan nuttigen. Ook is er een strandje aanwezig.

Gerakas strand

Een van de mooiste en langste zandstranden van Zakynthos. Regelmatig leggen schildpadden hier hun eieren.

Traditionele windmolens

Indrukwekkende en unieke windmolens van het eiland Zakynthos. Zou jij er in kunnen wonen? Bezoek ze en oordeel zelf.

Zakynthos, een magisch eiland

Wegdromen op Zakynthos

Altijd al eens op een waar paradijsje op aarde willen zijn zonder dat je daar voor naar de andere kant van de wereld moet reizen? Je droom is dichterbij dan je denkt! Het Griekse eiland Zakynthos is een plek uit duizenden, al dan niet miljoenen. De helderblauwe zee, de authentieke natuur, de prachtige kliffen, de warme gastvrijheid… Je zult absoluut versteld zijn van de magie van Zakynthos. Voordat je het weet wil je niet meer terug naar huis!

Divers eiland

Zakynthos is één van de Ionische eilanden van Griekenland. Het is er niet zomaar één, maar zelfs het op twee na grootste eiland van deze eilandengroep. In het hoogseizoen is Zakynthos een geliefde bestemming onder toeristen uit heel Europa. Dat is niet zo heel raar: het is er dan ontzettend lekker weer, de stranden zijn prachtig, de kliffen nog mooier en er is genoeg te zien en te doen. Voor de reiziger die wat minder van deze drukte houdt, is het aan te raden om in het voorseizoen of het naseizoen te gaan. Wanneer je bijvoorbeeld in september naar Zakynthos gaat kun je nog steeds genieten van een heerlijke warme zon, fantastisch eten en prachtige plekken. De meeste toeristen blijven plakken op de mooie stranden: je zult totaal verrast worden door hoe helderblauw de zee is! Toch zijn de stranden zeker niet de enige reden dat je naar het mooie Zakynthos moet afreizen.

Op pad met de auto

Het eiland is namelijk ontzettend goed te ontdekken met een huurauto. Juist op deze manier zie je verborgen plekken die je wanneer je op het strand blijft hangen niet te zien krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleine witte strandjes omringd met ruige rotsen? Of ga je liever naar een bergdorpje om de geheimen van de bergen te ontdekken? Zakytnhos heeft zoveel te bieden! Vrachionas, de bergketen van het eiland, heeft het hoogste punt van het eiland op maar liefst 758 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht vanaf deze plek is echt waanzinnig! Een vergezicht over de zee, wie weet kun je nog wel andere Griekse eilanden spotten! Hou je van een beetje spanning? Dan is het spookdorpje Kalithea zeker aan te raden! Dit dorpje is na de immense aardbeving van 1953 verlaten, waardoor je nog veel lege gebouwen en huisjes ziet staan. Erg interessant!

De schildpadden van Zakynthos

Ook staat het eiland bekend om een ander speciaal fenomeen: reuzeschildpadden, Caretta-Caretta, die ieder jaar hun eieren komen leggen op het Laganas strand. In de baai van Laganas worden jaarlijks maar liefst meer dan 1500 nesten gemaakt! Tip: neem je snorkelset mee naar Laganas en drijf op je luchtbedje iets dieper de zee in. Grote kans dat je dan een schildpad voorbij ziet zwemmen! Laganas is verder ook een goede plek om even te vertoeven. Het is de meest toeristische plaats van Zakynthos, waardoor je hier veel restaurantjes, taverna’s, winkels en café’s vindt. Vlakbij Laganas vind je het Zante Water Village, een waterpark voor jong en oud.

Cijfers en bereikbaarheid Zakynthos

Inwonersaantal Zakynthos: 30.000
Oppervlakte Zakynthos: 408km2
Eilandengroep: Ionische eilanden
Aantal vliegvelden: 1

Zakynthos heeft een eigen luchthaven waarop rechtstreeks vanuit Nederland in de zomermaanden op kan worden gevlogen. Zakynthos is ook per veerboot te bereiken vanaf Kefalonia en het vasteland (Kyllini)

Weer & klimaat Zakynthos

Zakynthos heeft een warm mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn hierdoor warm en droog. De wintermaanden zijn zacht en er is meer kans op neerslag.
Zie onderstaand een gemiddelde weergave van het weer op Zakynthos per maand.

Maand Dagtemperatuur Zonuren per dag Dagen neerslag Temp. zeewater
Januari 14 °C 5 12 16 °C
Februari 15 °C 5 11 15 °C
Maart 16 °C 6 10 15 °C
April 19 °C 8 9 16 °C
Mei 24 °C 10 6 18 °C
Juni 28 °C 12 4 22 °C
Juli 31 °C 13 2 24 °C
Augustus 31 °C 12 3 26 °C
September 28 °C 10 4 25 °C
Oktober 23 °C 7 7 22 °C
November 19 °C 5 10 20 °C
December 16 °C 4 12 17 °C