Vakantiehuis in Glyfada, Corfu

Voor veel mensen behoort Griekenland tot een van de meest geliefde vakantielanden. En niet voor niets, neem bijvoorbeeld het Ionisch eiland Corfu dat tot de meest noordelijke groep Griekse eilanden hoort. Daar heb je werkelijk alles, van groene bergen en overweldigende bloempartijen tot prachtige zandstranden en pittoreske dorpjes.

Kom Corfu ontdekken

Vooral de badplaats Glyfada is de moeite waard om een vakantiewoning of villa te huren. Glyfada ligt aan de westkust van Corfu op nog geen twintig kilometer van Corfu stad. Het plaatsje ligt in een groen en heuvelachtig gebied en heeft een indrukwekkend zandstrand met azuurblauw water. Door het langzaam aflopend zandstrand is het ook ideaal voor kinderen. De Grieken noemen Glyfada ook wel ‘het Gouden Zandstrand’, dat zegt al genoeg over de kwaliteit van het strand en water. Voor strandaanbidders is dit dus een ideale plek om een vakantiehuis te huren. Grote kans dat u niet alleen uitzicht heeft op zee, maar zeker ook op de geurende dennenbomen die Glyfada omringen en het idyllisch heuvellandschap.

Maar Glyfada heeft vakantiegangers meer te bieden dan genieten van de zon en luieren op het strand. Ook watersportliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Daarnaast zijn er tal van gezellige taverna’s, strandtentjes en restaurants te vinden. Bovendien kan er voor uren gewandeld worden door het mooie heuvellandschap. De lokale eilandbewoners komen dan ook maar al te graag naar Glyfada. Vakantiegangers die hier een vakantiehuis huren, kunnen dus volop genieten van de Griekse levensstijl, vrijheid, zon, zee, lekker eten en een prachtig landschap.