Vakantiehuis in Gouvia, Corfu

Het aan de noordoostelijke kust van Corfu gelegen Gouvia is met recht een toeristenlaatsje te noemen. Op het moment dat zomerse gasten van de plaats hun tijdelijke vakantiehuis weer hebben verruild voor hun eigen woning thuis telt Gouvia slechts zo’n 1000 inwoners.

Kom Corfu ontdekken

Gelegen aan het water en voorzien van strand is het er voor zonaanbidders en een ieder die een frisse duik wil nemen goed toeven. Vanaf het strand is overigens prima de havenpoort van de Venetiaanse Marine waar te nemen. De meest in het oog springende lokale toeristische attractie is de nabij gelegen vesting Danilia, een nagebouwd dorpje wat dient als een soort van openluchtmuseum waarin het verleden van de streek opnieuw tot leven komt.

Wie Gouvia in de maand juni bezoekt kan deelnemen aan het plaatselijke feest ter ere van de heilige Aghioi Pantes. Maar ook op andere momenten zijn meer dan voldoende leuke dingen in het plaatsje te beleven waar je graag je vakantiewoning voor verlaat. Er worden oude ambachten getoond en in de diverse souvenirwinkeltjes vind je ongetwijfeld iets leuks wat je vervolgens meeneemt naar je villa. Op culinair gebied biedt Gouvia de toerist een brede waaier aan tavernes en restaurants.