Vakantiehuis in Halikounas, Corfu

Halikounas is een heerlijk rustig geleden dorpje op het zuiden van het eiland Corfu. Halikounas heeft een prachtig lang zandstrand gescheiden waarvan wordt gezegd dat dit het beste strand op Corfu is om te surfen en kitesurfen. Het huren van een vakantiewoning op Halikounas staat helemaal in het teken van rust en natuur, want dat heeft deze plaats zeker te bieden.

Kom Corfu ontdekken

Halikounas kent geen massatoerisme en is een populaire vakantieplaats voor lokale bewoners. Het strand is nog niet afgeladen met Europese strandgangers, maar wordt voornamelijk gebruikt door de lokale bevolking van het eiland. De vakantiewoningen in Halikounas zijn voornamelijk villa’s en vrijstaande huizen vlak bij het strand of in de prachtige zandduinen. Achter de duinen bevindt zich het Korission meer waarin meer dan 120 soorten vogels, vissen en andere dieren leven. Het meer is omringd door een prachtig bos waarin veel cedar- en jeneverbesbomen te vinden zijn.

Halikounas kent niet echt een dorpskern. De trekpleister is het lange zandstrand waarlangs de meeste huizen zijn gebouwd. Langs en op het strand staan verschillende taverna’s waar heerlijk Grieks gegeten kan worden en waar de lokale bevolking nog oprecht geïnteresseerd is. De taverna’s zijn de plekken in Halikounas waar lange avonden kunnen worden doorgebracht onder het genot van Grieks eten en drinken en prachtige zonsondergangen. In de verdere omgeving zijn meerdere dorpjes en resorts te vinden waar meer vertier te vinden is. Corfu-stad bevindt zich aan de andere kant van het eiland, maar is met een scooter of auto gemakkelijk te bereiken.