Vakantiehuis in Liapades, Corfu

Liapades is een traditioneel, rustig Grieks dorp midden in het groene landschap. Het kleine dorpje heeft twee prachtige schone stranden en een aantal restaurants en tavernes waar men kan genieten van plaatselijke drankjes en gerechten. Liapades ligt aan de westkust van Corfu, ongeveer 20 kilometer van de luchthaven.

Kom Corfu ontdekken

Het dorpje met zo’n 1000 inwoners is niet aangetast door het toerisme, dit houdt in dat men voor een typisch Griekse beleving hier goed terecht kan. De inwoners van het plaatsje verwelkomen bezoekers graag en zullen er alles aan doen om de bezoekers zich thuis te laten voelen.

Het gehele dorpje is een doolhof van straatjes, hofjes en paadjes en overdag kun je er zelfs muilezels treffen die hooi rond bezorgen in en om het plaatsje. Het volgen van deze paadjes brengen de bezoeker op de mooiste plekken met fantastische vergezichten over het hele plaatsje en de omliggende zee. Accommodaties zoals een vakantiehuis of een villa zijn in en om het plaatsje goed te vinden, echter ligt de nadruk voor Liapedes niet op toerisme.

De stranden, waarvan het bezoek aan sommige een pittige uitdaging biedt omdat ze verstopt liggen, zijn goed onderhouden en schoon. Het kristalblauwe water steekt af tegen de groene bebossing wat een uniek uitzicht geeft.

Een reis naar Liapades en een verblijf in een vakantiewoning in dit plaatsje geven de bezoeker een ultiem vakantiegevoel en optimaal profijt van verblijven op Corfu.