Vakantiehuis in Nissaki, Corfu

Aan de noordoostkust van Corfu ligt het vissersdorpje Nissaki (of Nisaki). Het dorpje heeft niet veel inwoners maar is zeker niet ingeslapen: er is genoeg te zien en te doen, zowel in het plaatsje zelf als in de directe omgeving. Er schijnen zelfs diverse celebrities met een eigen villa te wonen in Nissaki. Doordat het dorp in de luwte van de bergen ligt zit u vrijwel altijd comfortabel uit de wind. Omringd door olijvengaarden is dit de ideale plek om echt tot rust te komen in uw vakantiehuis.

Kom Corfu ontdekken

Nissaki

Het dorpje Nissaki telt zo’n 350 inwoners, alhoewel het inwoneraantal in het zomerseizoen behoorlijk toeneemt door toeristen. Het dorp ligt direct aan de kust van Corfu en heeft diverse kiezelstrandjes vanaf waar u de helderblauwe zee zo kan inlopen. Let op: op sommige plaatsen loopt het redelijk steil af. In het centrum maar ook aan de kust zijn diverse winkeltjes en taverna’s (restaurants). Vanaf het strand hebt u een prachtig uitzicht op Albanië, wat vanaf Nissaki slecht op drie kilometer afstand ligt.

Activiteiten

Een populaire activiteit in Nissaki is het maken van een boottour. Er zijn diverse bedrijfjes die met een boot aanmeren aan een van de steigers van de stranden en nadat iedereen is opgestapt maakt u een heerlijke tocht over de helderblauwe zee naar onontdekte stille baaien en stranden. Liever zelf het roer in handen? U kunt ook een bootje huren en zelf de prachtigste plaatsen gaan ontdekken. Natuurlijk kan er onderweg gezwommen worden. Ook voor duiken is Nissaki een ideale plek: er is een duikcentrum aan het strand. En wanneer u even iets anders zoekt dan de zee, kunnen er ook fietsen of auto’s gehuurd worden. Handig om naast uw vakantiewoning te stallen, zo kunt u altijd op stap!