Vakantiehuis in Sidari, Corfu

In het Noordwesten van het Griekse eiland Corfu, op ongeveer drie kwartier rijden van het vliegveld, ligt de mooie plaats Sidari. Vroeger een klein vissersdorpje, maar in de jaren tachtig werd Sidari ontdekt als aantrekkelijke plek voor toeristen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een levendige vakantieplaats, waar ieder jaar veel toeristen hun weg vinden naar de vakantiehuizen.

Kom Corfu ontdekken

Wie een vakantiehuis in Sidari huurt, kan zich in het uitgaansleven storten of juist van de natuur gaan genieten. De plaats, met zo’n 1000 inwoners, heeft veel clubs en bars en er is tot diep in de nacht drukte en gezelligheid. Overdag is de hoofdstraat met veel winkeltjes een leuke plek om rond te struinen. Voordat je terug naar je villa gaat, kun je bij een van de vele restaurantjes nog lekker eten.

‘s Avonds kun je je terugtrekken in je vakantiewoning, maar ook kun je naar een van de stranden gaan. Daar is altijd wel wat te doen. Regelmatig zijn er beachparty’s en sportevenementen. Of je pakt gewoon een terrasje om van een koud drankje te genieten en van de zonsondergang boven de zee.

Uniek aan Sidari zijn de kleine strandjes, omgeven door rotsen in bizarre vormen. De rotsen van zachte steen zijn door water en wind in prachtige vormen gesleten. Beroemd is de inham die ‘het kanaal van de liefde’ wordt genoemd. Een waterstraat met aan beide kanten hoge rotsen. Volgens de legende brengt het geluk in de liefde om er doorheen te zwemmen. Het toppunt van romantiek!