Vakantiehuis in Vrakaniotika, Corfu

Wil je tijdens je vakantie echt tot rust komen onder de Griekse zon, dan is het huren van een vakantiehuis in Vrakaniotika een echte aanraden. Het amper 270 inwoners tellende gehucht ligt in het zuidelijke gedeelte van het eiland Corfu en wordt volop omgeven door natuurschoon. Het is niet ongebruikelijk dat je gehuurde villa in Vrakaniotika bijvoorbeeld uitzicht biedt op het Korission meer. Dit meer is geliefd bij tal van watervogels, waaronder zilver-pelikanen reigers en eenden. Het water van dit meer is van een dusdanig goede kwaliteit,dat je er probleemloos in kunt zwemmen.

Kom Corfu ontdekken

Het huren van een vakantiewoning in Vrakaniotika betekent, dat je er bewust voor kiest om het massatoerisme waar Corfu soms ook om bekend staat, zoveel mogelijk te vermijden. Naast het al eerder genoemde meer, zou je de plaatselijke ecologische boerderij Bioporos als enige andere plaatselijke attractie kunnen beschouwen. Hier kun je onder andere zien hoe op ambachtelijke wijze olijfolie en zeep worden gemaakt. Gastheer Kostas en gastvrouw Agathi vertellen bezoekers graag over het moois wat de omgeving te bieden heeft en hoe je de lekkerste Griekse gerechten kunt maken met de door hen verbouwde ecologische producten.

Wie voor wat dat betreft die gerechten meteen de smaak te pakken krijgt, is er bij de boerderij ook een ecologisch restaurant te vinden waar een deel van de lokale oogst genuttigd kan worden. Bijzonder extraatje is de telescoop die in het restaurant staat opgesteld. Omdat Vrakaniotika vanwege haar geringe inwonersaantal weinig lichtvervuiling veroorzaakt, zal het je opvallen dat je meer sterren dan ooit tevoren te zien krijgt als je door de telescoop naar de hemel tuurt.