Vakantiehuis in Xanthates, Corfu

Xanthates, een slechts enkele honderden koppen tellend dorpje in de hooglanden van Corfu. Je vindt er geen oud-Venetiaanse villa of vijf sterren resort. Wat je er wel vindt is een farm vakantiehuis waarbij je de boer helpt met de oogst van de olijven en het maken van je dagelijkse maaltijd met wat de tuin je biedt.

Kom Corfu ontdekken

Corfu is het noordelijkste van alle Griekse eilanden. Naar het vasteland is een geregelde veerdienst zodat je er ook met de auto naar toe kan. Ter plaatse een auto huren behoort ook tot de mogelijkheden want het eiland verdient het om uitgebreid verkent te worden.

De kustlijn enkele kilometers ten noorden van Xanthates is grillig en wat meteen opvalt is het allesoverheersende groen. Dat komt doordat op sommige plaatsen de bomen tot aan de zee groeien. Niet alleen het land is rijk aan kleur ook de zee is beroemd om zijn mooie plaatselijke duik- en snorkellocaties.

Dee hoofdstad van het eiland, welke een van de leukste en mooiste steden van het land genoemd wordt is een ideale dagtrip vanuit je vakantiewoning. Neem er de tijd voor want op je weg kom je veel natuurschoon en fraaie forten tegen die zeker een bezoekje waard zijn.