Vakantiehuis Delos


Op Delos waar geen woonmogelijkheden zijn, zijn er toch de nodige bezienswaardigheden te vinden zoals een hellenistische woonwijk, vijf leeuwen en een museum. Breng een vakantiebezoek aan dit Griekse eiland.

Lees meer >

Laat je verwonderen door al het moois dat Delos te bieden heeft.

Vakantiewoning Delos huren

Denderend Delos

Het kleine eilandje Delos behoort tot de eilandengroep de Cycladen en is een onderdeel van de gemeente van Mykonos, dat op drie kilometer afstand ten oosten van Delos ligt. Je kunt niet overnachten op het eilandje, er zijn geen hotels of appartementen waar je kunt verblijven en kamperen is er verboden. Eigenlijk zijn de enige inwoners van Delos het personeel van de belangrijke musea en archeologische opgravingen waar het eiland om bekend staat. Dit maakt het extra bijzonder om een dagje te spenderen op deze historische plek.

Met de veerboot

De meeste reizigers die Delos bezoeken zijn toeristen die vanaf buureiland Mykonos of Tinos de veerboot hebben gepakt om meer te weten te komen over de geschiedenis van Griekenland. Delos is namelijk de geboorteplaats van de god Apollon, de god van de muziek en het licht. In de oudheid was Delos hét klassieke centrum van de Cycladen. Daarnaast heeft het ook een groot religieus karakter: archeologische vondsten gaan terug naar een nederzetting uit het derde millennium voor Christus.

Het eiland zelf

Naast het historische en religieuze karakter van dit eiland is het rotsachtige Delos sowieso een bezoek waard wanneer je op één van de buureilanden verblijft. Het is handig om een gids in te huren, die je alles kan vertellen over ieder stukje rots op het eiland. Er is niet veel groen te vinden op Delos, je ziet vooral veel rotsachtige, kale plekken waar historische gebouwen en beelden de boventoon hebben.

Hoogtepunten

Naast het letterlijke hoogtepunt, de 113 meter hoger Cynthus-heuvel, zijn er verschillende andere bezienswaardigheden te vinden op Delos: een hellenistische woonwijk, een terras met beelden van vijf leeuwen, diverse fundamenten van historische gebouwen en prachtige vergezichten vanaf deze plekken. Ook is er een museum te vinden met bijzondere archeologische opgravingen.