Vakantiehuis in Koumeika, Samos

Kom Samos ontdekken

Een rustig bergdorp en verlaten stranden aan een helderblauwe baai. Wie op zoek is naar een vakantiewoning in een rustige omgeving, ver weg van het massatoerisme maar dichtbij zee, kan terecht in het dorp Koumeika aan de zuidkust van het Griekse eiland Samos.

Koumeika is omgeven door olijfboomgaarden en ademt de rust uit van het Griekse platteland. Middelpunt van het dorp is een groot plein met een waterbron en enkele terrasjes waar je iets kunt eten en drinken. Verder heeft het dorp verschillende authentieke kerkjes. Eén ervan is herkenbaar aan zijn prachtige blauwe koepel.

Op hooguit 10 minuten rijden van je villa vind je het rustige strand van Balos waar nog enkele voorzieningen te vinden zijn, zoals een restaurant en een kleine aanlegplaats voor zeilboten. Het idyllische strand van Koumeika heeft geen faciliteiten en staat zelfs niet op de borden aangegeven. De tocht vanaf je vakantiewoning naar dit meestal verlaten strandje is toch zeker de moeite waard. Alleen al vanwege de kans dat je verderop in de baai de dolfijnen over elkaar heen ziet buitelen.