Vakantiehuis in Sarakinado, Zakynthos

Sarakinado, net even anders

Het kleine dorpje tussen de olijf- en wijngaarden in het achterland van Zakynthos op het gelijknamige eiland in de Ionische Zee is een uitgelezen plek voor een verfrissende vakantie of voor de overwinteraar die van natuurschoon en rust houdt. Het Griekse eiland dat bekend staat om zijn intellectuele geschiedenis heeft een gevarieerd aanbod aan accommodaties van eenvoudige B&B, hotels tot authentieke dorpshuisjes die omgebouwd zijn tot vakantiewoningen en luxe villa’s.

Kom Zakynthos ontdekken

Sarakinado is een van de vele kleine dorpjes die het eiland rijk is en telt slechts 300 zielen. In het heuvelachtige landschap rond het dorp is het heerlijk fietsen en wandelen op de goed geasfalteerde wegen en goed aangegeven wandelroutes. Het plaatsje heeft echter zijn grootste bekendheid verworven door het maar liefst 40.000 m2 tellende Water Village. Dit waterparadijs is een van de grootste van Europa en zorgt ervoor dat er rond het dorp altijd een gezellige drukte heerst zonder dat men echter onder de voet gelopen wordt.

Uitvalsbasis Zakynthos

Het eiland heeft gezellige stadscentra’s, is rijk aan natuurschoon en de vele uitvalsmogelijkheden maken het eiland een aantrekkelijke plaats voor het lange termijn huren of kopen van een vakantiewoning. Omdat Zakynthos nog niet is overlopen door de toerist zijn ook de grotere villa’s nog betaalbaar en voelt men zich in een dorpje als Sarakinado direct thuis. Zante, zoals het eiland kortweg ook wel genoemd wordt heeft alles wat een mens zich wenst. Zon, zee, natuur en Griekse gezelligheid.