Vakantiehuizen op Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische eilanden en het meeste bevolkte eiland van Spanje. Het is de ideale vakantiebestemming voor zonaanbidders en overwinteraars. De grote haven van Santa Cruz de Tenerife, wat tevens de hoofdstad is, is zijn bezoek altijd waard. Lees meer

<–naar aanbod Spanje

Casa La Cuadra


Tenerife – Las Vegas
Tot 4 personen

Casas de Las Vegas


Tenerife – Las Vegas
Tot 4 personen

Finca San Diego


Tenerife – La Matanza
Tot 5 personen

Op Tenerife een vakantiehuis of luxe villa huren

Tenerife is het grootste eiland van alle in de Atlantische Oceaan gelegen Canarische eilanden, welke horen bij Spanje. Het is een van de populairste vakantiebestemming van Europa, en dat is niet voor niets. Het eiland biedt warme zomers en milde winters en is daarmee, op maximaal 5 uur vliegen, de ideale zonbestemming. De vele stranden en de zee zorgen voor ontspanning en vertier, en er is meer! Tenerife heeft een vulkanische oorsprong en dit zorgt voor indrukwekkende landschappen, steile kliffen en bijzondere flora en fauna. Het maakt dat ook liefhebbers van een prachtige wandeling of fietstocht dit eiland naar hartenlust bezoeken. Wist u dat de vulkaan Teide, die midden op het eiland gelegen is, met 3719 meter het hoogste punt vormt van Spanje?

Echt zomer op Tenerife

Wanneer u een villa huurt op Tenerife dan bent u verzekerd van zon, strand en gezellige terrassen. Wandel zo vanuit u vakantiehuis langs de boulevard op een zwoele zomeravond of  bezoek de pittoreske dorpjes en ontdek de overweldigende natuur die dit eiland voor u in petto heeft, ontspanning verzekerd.

Tenerife tips van Liv

1. Huur een auto en bezoek de bekende vulkaan de Pico El Teide. Dit bijzondere natuurverschijnsel is het vastleggen waard, dus vergeet vooral je fototoestel niet. Het is tevens aan te raden om je wandelschoenen mee te nemen. Er zijn namelijk verschillende mooie wandelroutes rondom de vulkaan te lopen.
2. Leer een paar simpele woorden en uitdrukkingen zoals “hallo, hoe is het?”, “dankjewel” of “tot ziens” in het Spaans uit je hoofd. Je zult zien dat er een glimlach op het gezicht van de Spanjaarden verschijnt wanneer ze merken dat je je best doet om een beetje Spaans te spreken.
3. Vermijd de toeristische restaurants en ga eten bij de echte lokale eetcafé’s. Op deze plekken kun je over het algemeen namelijk écht lekker Spaans eten voor de beste prijzen. Toeristische restaurants zijn vaak gericht op westerse gerechten, maar is het niet juist leuk om een lokaal gerecht te proeven wanneer je op de Canarische eilanden bent?
4. Wist je dat Tenerife een aantal hele interessante musea heeft? Bezoek bijvoorbeeld het archeologisch museum in Puerto de la Cruz of ga naar het museum van kunstenaar Dimas Coello in Candelaria.