Vakantie Amorgos

Amorgos is een heerlijk eiland om te wandelen langs de kustlijn of kleine dorpjes tijdens je vakantie

Ontdek Amorgos

Amorgos het Griekse eiland dat onderdeel is van de Cycladen eilandengroep is het meest oostelijk gelegen. Het is een nog relatief rustig eiland waar de massa nog niet is geweest. Ervaar jij komende zomer hier je vakantie op het Amorgos met haar kleine idyllische dorpjes?

Vakantie naar Griekenland

Vakantiehuis of villa huren op Amorgos

Bekijk het aanbod

Vakantiewoning Amorgos

Adembenemend Amorgos

Het langgerekte eiland Amorgos is één van de eilanden in de Cycladen in Griekenland. In verhouding met de andere eilanden in de Cycladen heeft Amorgos opvallend veel hoge en steile rotsen en bergen. Hierdoor is het niet een typisch Cycladen-eiland, iets wat veel toeristen die andere eilanden in deze groep al eens hebben gezien heel erg aantrekt.

Het Panagia Chozoviotissa klooster

Het meest bezochte plekje van Amorgos is zonder twijfel het Panagia Chozoviotissa klooster, een klooster dat gebouwd is tegen een steile heuvel. Je ziet dit klooster dan ook al gauw in folders en op ansichtkaarten van het eiland terug. Het klooster is verticaal gebouwd en is dan ook niet breder dan slechts vijf meter! Vanaf deze plek heb je een waanzinnig uitzicht over de zee en andere rotsen. Het klooster is dagelijks open voor toeristen, maar heeft wel een speciaal kledingvoorschrift. Zo moet het lichaam bedekt zijn en mogen vrouwen geen broeken dragen.

De mooiste stranden van Amorgos

Naast deze bijzondere rotspartij beschikt het eiland ook over een paar wonderbaarlijke stranden. Het strand Agia Anna is één van de meest populaire stranden van het eiland en ligt op ongeveer 3,5 kilometer van de hoofdstad, Chora. Let er op dat Agia Anna wel een kiezelstrand is. Het water in combinatie met de rotsen, stenen en kiezels is werkelijk waar prachtig! Een ander bijzonder strand is Aegiali beach, waar je naast een strand ook terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Wandelen

Daarnaast is Amorgos de perfecte bestemming voor iedereen die van wandelen houdt. Neem goede schoenen mee, want de wandelpaden kunnen rotsachtig en ruw zijn. Veel routes beginnen in Chora die je bijvoorbeeld brengen naar Katapola of Aegiali. Een andere mooie wandelroute van ongeveer 1,5 uur gaat van Langada naar Stavros.