Vakantie Chalkidiki

Chalkidiki is een veelzijdige vakantiebestemming, je kunt er historische schatten zien, bezoeken van vissersdorpjes en rusten op kleine strandjes en baaitjes.

Chalkidiki heeft prachtige stranden en gezellige badplaatsen met veel gekleurde en knusse straatjes en pleinen.

Boek je vakantie naar Chalkidiki

Vakantiehuis of villa huren in Chalkidiki

Bekijk het aanbod

Chalkidiki

Chalkidiki is de naam van een Grieks landstreek wat iets ten zuidoosten van de twee na grootse stad van Griekenland, Thessaloniki is gelegen. Op de kaart is het zichtbaar als drie schiereilanden en een verbindend stuk achterland. Van links naar rechts zijn het Kassandria, Sithonia en Athos.

Chalkidiki heeft ongeveer 100.000 inwoners. De zee temperatuur in het hoogseizoen heeft een gemiddelde tussen de 18 en 25 graden en de dagtemperatuur schommelt tussen de 22 en 33 graden. Gemiddeld regent het er vier dagen per maand.

Onbekend stukje genot

Kassandria en Sithonia zijn populair bij zowel de Griekse als buitenlandse toerist. Toch is het voor de Nederlanders een nog vrij onbekend stukje Griekenland. Het zal echter geen moeite kostten om er een fraai vakantiehuis of villa te boeken. Vakantiewoningen kunnen via ons worden geboekt. Dat zal niet lukken voor het schiereiland Ayion Oros die vaak Athos wordt genoemd, naar het daar gelegen autonoom stukje land in Griekenland waar slechts ongeveer 2000 mannelijke monniken wonen en werken in één van de twintig kloosters. Vrouwen mogen er niet komen. Om Athos te bezichtigen moet er een pelgrimsvisum worden aangevraagd. Een alternatief, ook voor vrouwen, is een boottocht langs het schiereiland waardoor de kloosters van enige afstand bekeken kunnen worden.

Vergezichten en cultuur

Kassandria is het meest toeristisch. Door de perfecte ligging, slecht op een half uur rijden van de luchthaven van Thessaloniki, is het prima te bereiken. Het bied behalve het blauwe water van de Egeïsche zee en panoramische vergezichten ook archeologische opgravingen, bossen en warmwaterbronnen. Ook het uitgaansleven is er goed verzorgd.
Sithonia is minder toeristisch. Grote delen zijn bedekt door fraaie dennenbossen, maar er vind ook de nodige wijnbouw plaats. In het gebied Porto Karras komt dit samen met jachthavens, luxe winkels en villa’s en een ruime keuze vakantiewoningen Griekenland. De kust is er grillig maar voorzien van witte zandstranden.
Ook ten noorden van Athos, vanaf de plaats Ouranoupolis, is er veel toerisme te vinden met wederom luxe vakantiehuizen en prachtige stranden en de nodige kleine dorpen in het achterland. Het is ook het vertrekpunt voor excursies naar de nabijgelegen Drenia eilanden. Dit alles maakt Chalkidiki een prima, en voor Nederlanders nog redelijk onontdekte bestemming met volop keuze aan accommodaties.

Bijzondere plekken van Chalkidiki