Vakantie Peloponnesos

Peloponnesos: Een verrassende schatkamer volop met verhalen over het verleden, cultuur en mooie natuur.

Traditionele stenen huizen aan een liefdevol steegje met doorkijk op een oud kerkje, Peloponnesos blijft je telkens weer verrassen.

Boek je vakantie naar Peloponnesos

Vakantiehuis huren in Peloponnesos

Bekijk het aanbod

Peloponnesos

Peloponnesos ligt als schiereiland aan het vasteland van Griekenland. Het staat al jaren bekend om zijn prachtige culturele bezienswaardigheden en waanzin wekkende natuur. Van gebergtes met veel ravijnen en rotsen tot mooie groene vlaktes die uitlopen tot aan de kuststreken is het meer dan de moeite om hier een fantastisch eigen vakantiehuis te huren.

Peloponnesos is een vakantiegebied overgoten met heerlijk weer en must sees als de eeuwenoude archeologische Griekse bouwwerken in de gezellige en vooral gastvrije dorpen en steden die het gebied rijk is. Genoeg cultureel gezien? Peloponnesos biedt ook mogelijkheden voor heerlijke strandvakanties, lekker luieren op een strandbed of gezellig terras.

Wonen waar de Griekse Goden al sinds de oerknal wonen. Wandelen waar ooit Odysseus speelde. Het bekendste orakel ter wereld raadplegen. Dat is wat je vakantie noemt.

Peloponnessos

Griekenland is een van de meest bezochte vakantielanden. Toch zijn relatief weinig toeristen nooit op het schiereiland geweest. Daar waar de koning en zijn gezin een vakantiehuis hebben gekocht. Waar je nog dat authentieke Griekenland kunt vinden in die kleine, typische Griekse dorpen. Waar je letterlijk door de geschiedenis loopt.
Een Griekenland villa op het schiereiland biedt prachtige vergezichten, maar ook rust.

Pyramide

Degene, die besluit een vakantiewoning op de Pelopennessos te huren, verwacht in Griekenland terecht te komen. Desondanks is een van de oudste pyramiden ter wereld hier te vinden..

Wonderbaarlijk

Het is een vakantie die uitnodigt om de eerste Olympische spelen en de berg van de goden te bezoeken. Op en rondom de Olympus vind je de plek waar de spelen destijds plaatsvonden. Kun je de resten vinden van wat ooit een van de grootste of misschien wel het grootste sportevenement ter wereld was. Waar de sporters woonden, trainden en om de eer streden.
Dit is de plek waar Zeus, Hera, Pallas en de vele andere goden wonen. Van waaruit ze de wereld hielpen zicht te ontwikkelen. In de grote vlakte in het midden van de Peloponnessos graasde ooit Europa, bewaakt door Argos, de waker met de 100 ogen. Het kan niet op wat hier allemaal te beleven valt. Los van vers en lekker eten met uiteraard de daarbij horende nectar.

Peloponnesos tips van Liv

1. Breng een bezoek aan het levendige Korinthe. Deze stad is het hele jaar door geopend met leuke taverna’s, bars en restaurants. Een dagje winkelen begint absoluut in Korinthe! Bezoek ook het kanaal van Korinthe, een indrukwekkend diep gegraven kanaal dat een belangrijke verbinding is tussen Patras en Athene Pireaus. Houd je van shoppen en steden bezoeken? Bezoek dan ook Patras, de grootste stad van Peloponnesos.
2. De warwaterbronnen van Killini. Het water borrelt vanuit de grond met een temperatuur van ruim 25 graden celcius. De bronnen zijn voor mensen met reuma, astma of huidziektes.
3. De baai van Gialova. Een prachtige baai met zandstrand en gezellig boulevard die vooral ‘ s avonds tot leven komt. Gialova ligt in de baai van Navarino en trekt natuurliefhebbers en dagjesmensen die willen genieten van het strandleven.

Vakantiehuis Peloponnessos

Peloponnessos is een groot district in het zuiden van het vasteland van Griekenland: na Macedonië en Centraal-Griekenland (Stera Ellada) het grootste district van het land. Het gebied is in feite een schiereiland dat via Korinthe met het vasteland van Griekenland verbonden is. Vandaag de dag ‘lijkt’ Peloponnessos een gewoon eiland omdat het sinds de 19e eeuw volledig is omgeven met het water van het kanaal van Korinthe. Het district staat voornamelijk bekend om haar grillige karakter: er zijn veel hoge bergen en indrukwekkende kliffen te vinden. Daarom is het gebied erg populair onder de actieve vakantieganger.

Te doen rondom villa Peloponnessos

Het binnenland van Peloponessos heeft van alles te bieden: er stromen tientallen lagunes en prachtige meren door het gebied waar je je ogen uit zult kijken. Pak je wandelschoenen in, neem je fotocamera mee en ontdek het gebied op eigen houtje. Bijkomen doe je op een van de vele stranden van Peloponnessos.

Hoe bergachtig het eiland ook is, er zijn een aantal magische baaien te vinden die je niet mag missen. Bezoek bijvoorbeeld de stranden van Achaia waar je uren kunt genieten van witte stranden, azuurblauw water en een Caribisch sfeertje. Eet verse vis in een van de dorpjes bij de stranden, proef een echte Griekse wijn en geniet van het gezelschap om je heen.

Vakantiewoning Peloponnessos

Je komt niet naar een bungalow Peloponnessos voor de drukte en de massa’s mensen, maar juist voor de rust, het ontspannen, het bijkomen, oftewel: echt vakantie vieren op de Griekse manier. De streek Nemea staat bekend om haar heerlijke wijnen. Je komt er grote vlaktes tegen waar de druiven voor Merlot, Chardonnay en Vlognier groeien. Ook de druif Agiorgitiko groeit in Nemea: een druif waarvan een echt Griekse wijn wordt gemaakt. Wanneer je een villa Peloponnessos huurt, zorg er dan ook voor dat je een van deze smaakvolle wijnen probeert.