In de winter naar de Griekse eilanden

Aangename Griekse winterzon

Overwinteren in Griekenland is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar milde winters, zonnige dagen en een ontspannen levensstijl. Met een mild klimaat en een overvloed aan natuurlijke schoonheid biedt Griekenland een ideale omgeving om de koude wintermaanden te ontvluchten. Geniet van aangename temperaturen, verken historische bezienswaardigheden zonder de drukte van het hoogseizoen en ontdek de traditionele Griekse gastvrijheid.

Partners van Rentvilla.nl

Eliza Was Here

Griekenland

5/5

by June

Griekenland

5/5

Populaire bestemmingen Griekenland voor overwinteren

Vakantiehuis Griekenland in de winter

Wel eens nagedacht over de winter en de Griekse eilanden? Lees mijn verhaal en ervaring van op de Griekse eilanden in de winterperiode en kom ook aankomende winter bivakkeren op de dan toch wel aangename warme eilanden. Een vakantie Griekenland in de winter is zo gek nog niet!
De zoveelste sneeuwbui raast om je oren, je leeft iedere dag in je favoriete dikke trui en je zit eigenlijk het liefst binnen. De winter is niet voor iedereen het perfecte seizoen. Waarom zou je in deze koude tijd niet lekker de zon opzoeken? Wakker worden in je eigen vakantiehuis in Griekenland met een groene tuin, een lekker zwembad en een prachtig uitzicht. Veel mensen weten niet dat de Griekse eilanden perfect zijn voor een winterzonvakantie. Dan zullen we jou wat verklappen: de eilanden zijn júist de ideale vakantiebestemming om een stukje winter te overbruggen. We hebben het over een zonnetje, lekkere cocktails, prachtige omgeving, sfeervolle stadjes en nog veel meer.

Optimaal genieten

Het “vakantieseizoen” voor de Griekse eilanden loopt van ongeveer mei tot en met oktober. In de overigen maanden in de herfst en de winter is het alles behalve hoogseizoen op de Griekse eilanden. Dat betekent niet dat het geen geschikte vakantiebestemming is voor de winter, integendeel: in deze maanden kun je optimaal genieten van een zachte winter met een lekker zonnetje. Vooral de maanden november, februari en maart staan bekend om veel kans op een milde temperatuur. Verwacht natuurlijk geen 25 graden, maar temperaturen rond de 17 of 18 graden. December en januari kunnen nogal regenachtig zijn: het is daarom aan te raden om buiten deze maanden richting de Griekse eilanden te reizen.

Welke eilanden?

Gedurende winter zijn er aardige verschillen te zien qua temperatuur en neerslag in de diverse Griekse eilanden. Vooral de zuidelijk en oostelijk gelegen eilanden hebben in de winter het meeste kans op mooi weer. Denk hierbij aan eilanden zoals KretaKos en Rhodos maar ook aan eilanden zoals Lesbos, Chios en Samos. Karpathos is tevens een prachtig eiland om te bezoeken in de winter.

Bovenstaande gemiddelde temperaturen zijn dan ook gebaseerd op deze eilanden. Een winterzonvakantie op deze Griekse eilanden staat garant aan een heerlijke ontspannen vakantie. Er zijn in deze tijd van het jaar vrij weinig toeristen te vinden op de Griekse eilanden, omdat veel mensen liever zon zeker en warmte zeker zijn. Het kan in de winter voorkomen dat niet alle toeristische attracties en/of restaurants open zijn. Vooral op de kleinere eilanden kan dit voorkomen. Er zijn natuurlijk altijd lokale taverna’s open waar je kunt genieten van de échte Griekse keuken!

Wintersportbestemming

Tot slot nog even totaal wat anders: wist je dat Griekenland óók een aardige wintersportbestemming is? Dat klinkt misschien gek: in hetzelfde land de warmere zon opzoeken terwijl je er ook van besneeuwde bergen kunt profiteren. In de hoger gelegen gebieden kun je namelijk heel goed skiën en snowboarden. Hoe fijn zou het zijn om een dergelijke vakantie te combineren met een zonvakantie in de winter? Boek eerst een ticket naar Athene waarbij je de bergen met sneeuw opzoekt op het vasteland om vervolgens volledig te ontspannen in de zon op een van de Griekse eilanden. Heerlijk, hoe divers een land kan zijn.