Vakantiehuizen op Samos

Het Griekse eiland Samos staat bekend om zijn druivengaarden en olijfbomen. Samos heeft zijn eigen wijn, de bekende Samos-wijn. Wie houdt van zoete wijn zit hier goed! Samos heeft een prachtige groene natuur en heerlijke stranden waar rust en ontspanning heerst. Huur eens op Samos je vakantiehuis of villa?

Waar kies jij je villa uit op Samos?

Eleonas VotsalakiaSamos – Votsalakia
6 personen

Mandilada VillageSamos – Koumeika
4 personen

Kerveli Luxury VillaSamos – Kerveli
5 personen

Vakantiehuis of luxe villa huren op Samos

Voor lekker eten zijn er genoeg traditionele dorpjes te vinden op dit vakantie eiland. Samos-stad is de hoofdstad en heeft een gezellige haven en een bruisend centrum vol leuke winkeltjes. Samos biedt mooie stranden, veel groen en staat garant voor ontspanning vanuit een gehuurd vakantiehuis of grote villa.

Ontdek het groene Samos

In de Egeïsche zee ligt het prachtige Griekse eiland Samos. Als u op zoek bent naar een echte Griekse vakantiebestemming, dan is een villa of vakantiewoning Griekenland een echte aanrader. Dit groene eiland beschikt namelijk over alle ingrediënten die nodig zijn om een onvergetelijke vakantie te beleven; helderwitte stranden, een aangenaam klimaat, gezellige haventjes, een mooie natuur en schilderachtige dorpjes. Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis of villa op Samos, krijgt u de gelegenheid om dit geweldige eiland te ontdekken. Naast de Griekse zon, het strand en de zee biedt Samos u nog tal van mogelijkheden voor een fantastische vakantie. Trek er op uit en bezoek een van de mooie steden of sfeervolle dorpjes. Ga hier lekker shoppen en zoek daarna een van de gezellige terrasjes op.

Of maak een keer een wandeltocht door de natuur en bewonder de prachtige flora en fauna die het eiland rijk is. Verder kent Samos een rijk verleden dat zijn sporen heeft nagelaten. U treft hier dan ook veel indrukwekkende bezienswaardigheden. Bezichtig hier een van de oude bouwwerken, zoals de Tempel van Hera, het Hecatompedon en Het Grote Altaar.

Verder kunt u tijdens uw verblijf op Samos een uitstapje maken naar Turkije. Het land van de bazaars, minaretten en moskeeën. Vanaf de haven van Samos vertrekt er elke dag een boot naar het buurland aan de overkant. Of maak een keer een heerlijke, relaxte boottocht naar het schilderachtige eiland Patmos, dat ooit een toevluchtsoord voor Christelijke monniken was. Breng hier een bezoekje aan het klooster en de kerken en maak een wandeling door de pittoreske straatjes.

Dit zijn slechts een aantal activiteiten die u op Samos kunt ondernemen. Kortom, Samos heeft u veel te bieden. Ontdek het al snel tijdens een verblijf in een vakantiewoning of villa op dit fijne eiland.

De Samos tips van Liv

1. Samos Young Artists Festival, dat ieder jaar van 6-12 augustus wordt gehouden op Samos. Hierbij krijgen jonge muzikanten uit Griekenland en omstreken de kans zich te laten horen. Erg leuk om bij te mogen wonen tijdens je vakantie op Samos.

2. Natuurlijk een bezoek aan Samos-stad. Deze haven- en hoofdstad van het eiland is rijk aan pittoreske straatje in de wijk Vathi. Erg gezellig en redelijk close met de locals in de lokale bars en restaurant. Zo leer je de bewoners van Samos pas echt kennen. Aanrader voor een avondje uit!
3. Wijnliefhebber? Bezoek het wijnmuseum in Vathi. Er zijn momenteel bijna 4000 wijnboeren op Samos te vinden die beslag hebben van 1400 hectare aan wijnbouw. Samos heeft zeer mooie wijnen die erg goed smaken op een terrasje aan de haven.
4. Ten westen van de badplaats Kokkari kan je prachtig wandelen door de vallei van de Nachtegalen en mooie bosgebieden. De vergezichten zijn de momenten die je na de wandeling bij je houd. Omdat het op Samos goed warm kan worden zorg altijd voor voldoende water tijdens een wandeling (zeker in dit gebied).

Vakantiehuis Samos

Wanneer je op zoek bent naar een veelzijdig Grieks eiland met een groene natuur, witte stranden en schilderachtige (berg)dorpjes dan ben je op Samos aan het juiste adres. Dit bijzonder groene Griekse eiland is vandaag de dag een uitvalsbasis voor een ieder die een diverse vakantie wilt beleven. Over het algemeen komen de vakantiegangers die een vakantiewoning Griekenland op Samos huren niet voor een volledige strandvakantie, maar juist voor een afwisselende vakantie met cultuur snuiven, ontspannen en activiteiten ondernemen. Samos is een prachtig eiland waar jong en oud zich zonder twijfel zal vermaken.

Te zien op Samos

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Samos: er staan tientallen wonderschone kloosters die het bezoeken waard zijn. Een van de mooiste kloosters op het eiland is Panagia Spiliani Klooster ten noordwesten van Pythagorion. Bij dit klooster hoort een kerk die deels in een grot gebouwd is! Dit bijzondere witte klooster zie je al van ver, omdat het gebouwd is op het hoogste puntje van de berg. Ben je gek op hoogtes? Bezoek dan ook de Kerkis berg waar veel wandeltochten gemaakt worden. De vulkaanberg is wit en krijtachtig en steekt mooi af tegen een helderblauwe lucht.

Villa Samos

Rondom Samos Stad zijn veel vakantiewoningen Griekenland te vinden. Dat is niet zo heel gek: het bruisende stadje is ontzettend gezellig en er is van alles te bekijken. Loop uren door de schilderachtige straatjes, langs de kleine Griekse huisjes en geniet van de heerlijke lokale keuken met lekkere mezedes en frisse wijnen. De havenboulevard is vooral in de avond heel gezellig, wanneer de zon ondergaat en de sfeervolle lichtjes het geheel verlichten. Ook de schone badplaats Votsalakia is een hele fijne plek. Deze groene badplaats is niet heel toeristisch, maar er is wel van alles te doen. Votsalakia ligt aan de voet van de Kerkis berg en er zijn een aantal fraaie wandelingen te maken.