Vakantiehuis Pilion


Op het Griekse schiereiland Pilion is mede door de indrukwekkende natuur, het Griekse toerisme en een bergachtige omgeving een uitgekozen bestemming voor de huur van een villa of vakantiehuis. Wist je dat je in de winterperiode in Pilion kan skiën?

Lees meer >

Laat je verwonderen door al het moois dat Pilion te bieden heeft.

Tijdens een wandeling of fietstocht is er niet alleen genoeg te zien in de natuur, maar ook de architectuur is hier erg bijzonder.

Tijdens een wandeling of fietstocht is er niet alleen genoeg te zien in de natuur, maar ook de architectuur is hier erg bijzonder.

Vakantiewoning Pilion huren

Pilion is een streek gelegen in het oosten van Griekenland. Het is officieel een schiereiland, omdat het nog altijd aan het vaste land ligt, maar het grootste deel is omgeven door zee. Ten oosten van Pilion ligt een bekende eilandengroep.
Pilion is niet dichtbevolkt, maar wel erg populair onder de Grieken om heen te reizen. Verder is het redelijk onbekend, maar voor velen is dat aantrekkelijk omdat dit ook betekent dat het er rustig is. Het is dan ook niet voor niets dat dit gebied zo geliefd is bij de toeristen voor de huur van een ideaal vakantiehuis. Er is genoeg te doen en er is voor iedereen wel wat. Het gebied is van noord naar zuid 72 kilometer en in de breedte is het 25 kilometer. Pilion heeft de naam te danken aan de berg in het gebied. Deze berg heet namelijk de Pilio.

Grootste stad

Volos is de grootste stad in Pilion met ongeveer 150.000 inwoners. Wat meteen opvalt, is dat deze stad een stuk moderner is dan de steden die er dichtbij liggen. Griekenland staat bekend om de Griekse oude gebouwen uit onder andere de Romeinse tijd die bijna overal te zien zijn, maar in Volos zul je zeker ook een heleboel nieuwe gebouwen tegenkomen.

Als je iets bijzonders wilt zien, zijn de kloosters van Meteora een echte aanrader. Deze zijn gebouwd in de elfde eeuw en ze zijn gebouwd hoog in de rotsen, namelijk op een hoogte van maar liefst driehonderd meter. Iemand met hoogtevrees kan dus beter thuis blijven. Je zult in ieder geval verbijsterd zijn van hoe mooi deze kloosters zijn en hoe de omgeving eruit ziet.

De natuur

Je hoeft je zeker niet te vervelen en voor de natuurliefhebber is de regio Pilion zeker een aanrader. Je kunt hier ten eerste heerlijk wandelen, maar ook fietsen of zelfs mountainbiken is mogelijk. Het mountainbiken is geschikt voor de wegen die te slecht zijn voor de normale fiets. Let wel op met zowel het fietsen als wandelen dat de paden vaak niet perfect zijn. Tijdens de wandeling of fietstocht is er niet alleen genoeg te zien in de natuur, maar ook de architectuur is hier erg bijzonder. De oude gebouwen moeten dan ook absoluut gezien worden.

De vakantiehuizen van Griekenland zijn hier erg populair, en het is ook voor jou mogelijk om een vakantiehuis of een vakantiewoning te huren. Wil je het nog wat groter aanpakken, kies dan voor een villa.

Pilion tips van Liv

1. Bezoek de hoogste berg, de Pilio. Een mooie groene hoge omgeving wat een prachtig uitzicht biedt over de golf van Pagastikos en de Egeïsche zee. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw op de berg. Bezoek bij een winterse aanwezigheid het aanwezige skicentrum. Agriolefkes is een populair Grieks wintersportgebied.
2. De verschillende dorpen van Pilion zijn een hoogstandje van de omgeving. De unieke architectuurmet voornamelijk torensgewijs gebouwde huizen, zijn bijna een openluchtmuseum. Bezoek deze 24 dorpen met een gehuurde auto om het gemakkelijk te maken.