Vakantiehuizen op Malta

Kies bestemming:

Kies je bestemming:
Gozo

Palazzo Violetta


Malta – Sliema
Tot 4 personen

Olive House


Malta – Zebbug
Tot 2 personen

Chapel Number 5


Malta – Naxxar
Tot 2 personen

Kies je eigen plekje op Malta in je villa

Razzett Ghasri


Malta – Gozo – Ghasri
Tot 4 personen

Gozo Farmhouses


Malta – Gozo
Tot 8 personen

Tal-Fanal Village


Malta – Gozo – Ghasri
Tot 5 personen

Ontdek de knusse straatjes van Malta

Vakantiehuis op Malta

Wilt u een indrukwekkende vakantie mee maken op een eilandengroep in de Middellandse Zee? Kiest u dan voor een vakantie naar Malta. Deze plek heeft voor elke vakantieganger wel iets te bieden. Zo zijn er niet alleen mooie stranden en baaien te vinden, maar kunt u er ook uitstekend terecht voor een stukje kunst en cultuur. Juist omdat het voor ieder wat wils te bieden heeft, is een villa boeken hier zeker aan te raden. Het is de moeite waard uw vakantie door te brengen in een vakantiewoning op Malta.

Typische kenmerken van Malta

Malta maakt deel uit van de eilandengroep in de Middellandse Zee welke totaal bestaat uit 5 eilanden. Typisch voor het eiland zijn de grote hoeveelheid katholieke kerken die u hier aantreft. Maar ook de hoofdstad van het eiland is een bezoek waard. Vooral de Barokstijl staat volop centraal in deze stad en vind u in de diverse gebouwen terug. Daarnaast kunt u in Malta prima terecht wanneer u volop wilt genieten van schilderachtige dorpjes, kleurrijke vissershaventjes en vriendelijke mensen. Een vakantiewoning is gelukkig gemakkelijk en snel geboekt.
Malta heeft een zeer lange geschiedenis en hierdoor veel bezienswaardigheden. Het eiland telt ongeveer 400.000 inwoners en is hiermee een van de dichtbevolkte landen ter wereld. Malta is vrij kaal en rotsachtig qua landschap. Kenmerkend zijn de vele tientallen baaien en inhammen van het eiland. Stranden zijn in het noorden voornamelijk zandstranden. Op Malta kan prima overwinterd worden door de hoge winterse temperaturen. In de zomer kan het er boven de 40 graden worden.

Een groot openluchtmuseum

Malta kunt u ook wel zien als een groot openluchtmuseum. Diverse restanten van historische bezienswaardigheden zijn hier bewaard gebleven. Ook is het eiland de filmset geweest van een aantal grote films in de geschiedenis van de filmindustrie. Uiteraard moet u ook eens een heerlijk Maltees gerecht geprobeerd hebben. Lampuki is bijvoorbeeld een populair visgerecht in Malta. Ook wordt er volop lokaal bier geschonken, naast de bijzondere bieren die er verkrijgbaar zijn. Des te meer reden om uw vakantie door te brengen in een villa op Malta!

Leuk weetje: Wist je dat Malta perfect is voor sportliefhebbers? Staat sinds 2012 op de kaart als sportief eiland bij uitstek!

Tips van Liv voor op Malta

1. Neem je wandelschoenen mee wanneer je naar Malta reist. De Dingli Cliffs aan de westkust van het eiland steken maar liefst 250 meter boven het water uit! Het is aan te raden om een wandeling te maken op deze kliffen: het uitzicht wat je vanaf hier hebt over het water is niet te omschrijven.
2. Plan een dagtripje vanaf je vakantiehuis op Malta in naar het eiland Comino. Dit eilandje is slechts drie en een half vierkante kilometer groot en er wonen slechts vier mensen op het eiland. Reis naar de Blue Lagoon van Comino: een fraaie baai met azuurblauw water.
3. Neem een (winddicht) jasje of vestje mee, ook in de zomer. Hoewel veel mensen denken dat een vakantie op Malta prima zonder vest of jas kan, kan het in de avond erg fris worden. Een jasje is ook handig op een boottocht (naar bijvoorbeeld Camino!) of bij het huren van een scooter.
4. Ben je gek op cultuur en ben je van plan om op Portugal kerken en kathedralen zoals de Mosta Dome  te bezoeken? Vergeet dan niet om je schouders en benen te bedekken. Dit wordt erg gewaardeerd door de locals en andere toeristen.