Vakantiehuizen op Santorini

Santorini is het meest eigenwijzelijke Griekse eiland. Een romantische bestemming voor een heerlijke vakantie. Ontdek de mooiste zonsondergangen van Europa en de knusse straatjes van de dromerige dorpjes. Redenen genoeg voor de huur van een rijkelijke vakantiewoning of knusse villa.

Lees meer

Een deel van het eiland is in zee verdwenen, hierdoor hebben de bewoners destijds de dorpen hoog tegen de bergen geplaatst (250-300meter hoogte). Vanaf deze dorpen heb je een fantastisch uitzicht. Steile wanden sieren hier voornamelijk het uiterlijk. Met een gehuurd vakantiehuis of villa op Santorini kunt u dus ook van dit soort uitzichten hebben.
Aan de oostkant is het vlakker en hier is meer ruimte voor de stranden en wijngaarden. De bezienswaardigheden van Santorini zijn voornamelijk de dorpen. Wanneer u hier op vakantie bent vergeet u dan niet de verrukkelijke lokale wijnen van het eiland?

Santorini is zonder twijfel het meest fotogenieke eiland van Griekenland. Met zijn witgekalkte huizen en blauwe koepelkerkjes boven op de steile rotsen van de westkust heeft het vulkaaneilandje in de Egeïsche zee een grote aantrekkingskracht op toeristen. Lord Byron zei al: “Het is de enige plaats die me ooit voldoening gaf”.

Vulkaan Griekenland

Huurt u een vakantiehuis op Santorini, dan verblijft u op de restanten van een uitgedoofde vulkaan. Tijdens een enorme uitbarsting, omstreeks 1600 voor Christus, verdween het oorspronkelijk ronde eiland grotendeels in zee en wat overbleef waren slechts de randen van de vulkaan. Eén van de belangrijkste havenplaatsen uit die tijd, raakte volledig bedekt onder een dikke laag puimsteen. Vandaag de dag zijn de archeologische overblijfselen van deze stad uit de Griekse oudheid een toeristisch hoogtepunt.

Witte stadjes

De westkust van Santorini, de kant van de vulkaankrater, bestaat uit hoge rotsen met daarop de hagelwitte huizen van mooie plaatsjes. Het uitzicht vanaf de rotsen is fenomenaal. ´s Avonds kunt u er genieten van wonderbaarlijk mooie zonsondergangen.

Het is mogelijk om af te dalen naar de oude haven, waar tegenwoordig overigens alleen nog cruiseschepen aanmeren. U kunt deze steile route over de rotsen afleggen op de rug van een ezeltje maar ook is het mogelijk om gebruik te maken van de kabelbaan.

Strand Santorini

Santorini is niet groot, slechts 70 km2. Uw Griekenland villa staat dus nooit ver van de kust. De beste zandstranden liggen aan de oost- en de zuidkant van het eiland. Er zijn genoeg populaire badplaatsen waar u vanaf de zwarte zandstranden een duik kunt nemen in de helderblauwe zee. Zo is er ook het bijzondere Red Beach, de rode kust, waar de vulkaan zichtbaar zijn sporen heeft achtergelaten. U kunt dit strand te voet of per boot bereiken.

Kortom, vanuit uw vakantiewoning op Santorini geniet u van een afwisselende en zonovergoten vakantie op één van de mooiste eilanden van Griekenland.

Santorini tips van Liv

1. Wandelen in Fira. De Hoofdstad van Santorini met veel leuke restaurants en bars. Absoluut om gezien te hebben het dorpsplein waar het ‘s avonds erg gezellig is. Fira heeft ook de prachtigste zonsondergangen. Het best te zien vanaf de terrassen langs de krater met steile vulkaanrotsen. Erg indrukwekkend!
2. Wandelen langs de kliffen in Firostefani. Een typisch Cycladisch dorpje met die leuke witte huisjes en een prachtig uitizcht. Als u er bent weet u precies waarom.
3. Bezoek Oia vroeg in de ochtend. Niet aleen de belichting hier is mooi met zonsondergang maar ook in de ochtend is dat hier mooi. Houd je camera in de hand want achter elk huisje of steegje schuilt een “Kodak-momentje”. De ontwakking in de ochtend van zo’n dorpje is ook al de mooite waard. Dus vroeg uit de veren!
4. Boottocht door de Caldeira. Weleens gevaren op een komvormige vulkanische krater? Tijdens je vakantie op Santorini is dit een indrukwekkend uitstapje met het gezin.

Vakantiehuis Santorini

Santorini is een typisch Grieks eiland in de eilandengroep de Cycladen. Het eiland wordt door velen gezien als het mooiste eiland van heel Griekenland. Waarom? Dat is heel simpel: hoewel het vandaag de dag aardig druk kan zijn op Santorini, kent het eiland nog veel mooie stille plekken waar je de echte Griekse sfeer nog kunt proeven. Denk aan een uitzicht met witte huisjes, de geur van de lokale keukens en gastvrije mensen. Santorini kent ontzettend veel mooie plekken waar vakantiewoningen Griekenland te vinden zijn. Grote kans dat je niet meer naar huis wilt wanneer je daar eenmaal verblijft.

Hoogtepunten van Santorini

Het hele eiland is eigenlijk één groot hoogtepunt. Waar je ook loopt, er is overal wel wat moois te zien en te ontdekken. Het vulkanische landschap van Santorini is al een bezienswaardigheid opzich. Vergeet dus absoluut niet om je fototoestel mee te nemen! De meest bruisende stad van Santorini is Fira, de hoofdstad van het eiland. Bekijk de luxe jachten die er dagelijks aanmeren, geniet van de zon op een terras of ga met de kabelbaan omhoog om het adembenemende uitzicht te bekijken. Een andere bijzondere plek op het eiland is Red Beach: een, zoals de naam al zegt, rood gekleurd zandstrand met azuurblauw water. Deze combinatie van kleuren is meer dan magisch te noemen.

Villa Santorini

Op Santorini zijn een aantal fijne vakantiewoningen Griekenland te huur op verschillende mooie plekken. Kies je voor het heuvelachtige binnenland of ga je liever voor de grillige kust? Waar je ook een villa Santorini huurt; de omgeving is overal prachtig. Bezoek vanaf je vakantiehuis Griekenland het onbewoonde eiland Neo Kameni, een eiland dat ontstaan is door een reeks van vulkaanuitbarstingen. Geniet daar van de heerlijke hot springs met warmwaterbronnen uit de kraters van de vulkaan en kom helemaal ontspannen terug.

Kies op Santorini voor je eigen villa

Windmill Villas


Santorini – Imerovigli
Tot 5 personen

Finikia Memories


Santorini – Finikia
Tot 3 personen

Enplo Boutique Suites


Santorini – Baxedes
Tot 4 personen

Huur op Santorini je vakantiehuis of villa

Baxedes – Santorini

Enplo Boutique Suites


Santorini – Baxedes
Tot 4 personen

naar boven^

De in het noorden gelegen badplaats Baxedes wordt omringd door een aantal prachtige stranden, waar u heerlijk kunt ontspannen. Huurt u een vakantiehuis in dit rustige plaatsje, dan verblijft u toch op slechts enkele kilometers van de populaire stadjes Oia en Finikia. Vanuit Baxedes kunt u met een gehuurde auto of scooter gemakkelijk het eiland verkennen. Dit is uw perfecte startpunt voor allerlei leuke uitstapjes, waarbij u van de ene verbazing in de andere zult vallen.

Finikia – Santorini

Finikia Memories


Santorini – Finikia
Tot 3 personen

naar boven^

Finikia is een rustig en pittoresk dorpje waar u kunt verblijven tijdens uw vakantie op het Griekse eiland Santorini. De huizen zijn wit, zalm en oker gekleurd en maken Finikia tot een gezellig en kleurrijk vakantiedorp. Wilt u graag een vakantiehuis boeken in Griekenland? Dan is Finikia zeker aan te raden! U zult zich er namelijk geen moment vervelen en het is er over het algemeen erg lekker weer. Vroeger woonden er veel landbouwers in het dorp, maar vandaag de dag wonen er juist veel artistieke mensen. De mensen die er wonen zijn erg vriendelijk en gastvrij.

Natuurlijk ligt Finikia dichtbij het strand. Daardoor wordt het voor u wel heel gemakkelijk gemaakt om te genieten van zon, zee en strand. De grothuizen die in de rotsen zijn uitgegraven maken Finikia erg speciaal. Het dorp is enerzijds traditioneel, maar anderzijds heeft het net als ieder ander dorp zijn eigen unieke kenmerken. Voor een zonnige vakantie naar Griekenland, boekt u daarom een villa naar dit pittoreske dorpje. U zult zich er prima kunnen vermaken. Natuurlijk kunt u hier ook de wereldberoemde zonsondergangen mee maken. Een unieke ervaring die u niet snel meer zal vergeten!

Imerovigli – Santorini

Windmill Villas


Santorini – Imerovigli
Tot 5 personen

naar boven^

Imerovigli is een vrij rustige vakantiebestemming in het Griekse Santorini, die omringd wordt door prachtige natuurgebieden met ongerepte natuur. Heb je een villa in deze Griekse stad geboekt, dan kun je helemaal tot rust komen zonder veel te maken te krijgen met andere toeristen. Wil je weten wat je allemaal kan ondernemen in Imerovigli?

Wandelen door de ongerepte natuur van Imerovigli

Zoals al eerder vermeld, wordt de Griekse stad Imerovigli omringd door ongerepte natuur. Wil je deze natuur van dichtbij bekijken, dan kun je een wandeltocht maken van Imerovigli naar Fira of Oia. Beide steden liggen in de directe omgeving van Imerovigli en zijn te bereiken door middel van een wandeltocht van ongeveer 10 kilometer.

Bezoek de bergcafés van Imerovigli

Als je een wandeling maakt van Imerovigli naar Fira of Oia, kom je vanzelf langs verschillende authentieke en gezellige bergcafés. De menukaarten van deze cafeetjes zijn misschien niet zo interessant, maar het uitzicht zeker wel. Zo kun je vanuit de cafeetjes heel de stad over kijken, voor een bijzondere ervaring met een lekker drankje in de hand.