Vakantiehuizen op Santorini

Santorini is het meest eigenwijzelijke Griekse eiland. Een romantische bestemming voor een heerlijke vakantie. Ontdek de mooiste zonsondergangen van Europa en de knusse straatjes van de dromerige dorpjes. Redenen genoeg voor de huur van een rijkelijke vakantiewoning of knusse villa. Lees meer
<–naar aanbod Griekenland

Kies op Santorini je eigen plekje voor de huur van een villa

Windmill Villas
|

Santorini – Imerovigli
Tot 5 personen

Desiterra Luxury Suites


Santorini – Fira
Tot 6 personen

Enplo Boutique Suites


Santorini – Baxedes
Tot 4 personen

Finikia Memories


Santorini – Finikia
Tot 3 personen

Huur op Santorini je vakantiehuis of villa

Een deel van het eiland is in zee verdwenen, hierdoor hebben de bewoners destijds de dorpen hoog tegen de bergen geplaatst (250-300meter hoogte). Vanaf deze dorpen heb je een fantastisch uitzicht. Steile wanden sieren hier voornamelijk het uiterlijk. Met een gehuurd vakantiehuis of villa op Santorini kunt u dus ook van dit soort uitzichten hebben.
Aan de oostkant is het vlakker en hier is meer ruimte voor de stranden en wijngaarden. De bezienswaardigheden van Santorini zijn voornamelijk de dorpen. Wanneer u hier op vakantie bent vergeet u dan niet de verrukkelijke lokale wijnen van het eiland?

Santorini is zonder twijfel het meest fotogenieke eiland van Griekenland. Met zijn witgekalkte huizen en blauwe koepelkerkjes boven op de steile rotsen van de westkust heeft het vulkaaneilandje in de Egeïsche zee een grote aantrekkingskracht op toeristen. Lord Byron zei al: “Het is de enige plaats die me ooit voldoening gaf”.

Vulkaan Griekenland

Huurt u een vakantiehuis op Santorini, dan verblijft u op de restanten van een uitgedoofde vulkaan. Tijdens een enorme uitbarsting, omstreeks 1600 voor Christus, verdween het oorspronkelijk ronde eiland grotendeels in zee en wat overbleef waren slechts de randen van de vulkaan. Eén van de belangrijkste havenplaatsen uit die tijd, raakte volledig bedekt onder een dikke laag puimsteen. Vandaag de dag zijn de archeologische overblijfselen van deze stad uit de Griekse oudheid een toeristisch hoogtepunt.

Witte stadjes

De westkust van Santorini, de kant van de vulkaankrater, bestaat uit hoge rotsen met daarop de hagelwitte huizen van mooie plaatsjes. Het uitzicht vanaf de rotsen is fenomenaal. ´s Avonds kunt u er genieten van wonderbaarlijk mooie zonsondergangen.

Het is mogelijk om af te dalen naar de oude haven, waar tegenwoordig overigens alleen nog cruiseschepen aanmeren. U kunt deze steile route over de rotsen afleggen op de rug van een ezeltje maar ook is het mogelijk om gebruik te maken van de kabelbaan.

Strand Santorini

Santorini is niet groot, slechts 70 km2. Uw villa staat dus nooit ver van de kust. De beste zandstranden liggen aan de oost- en de zuidkant van het eiland. Er zijn genoeg populaire badplaatsen waar u vanaf de zwarte zandstranden een duik kunt nemen in de helderblauwe zee. Zo is er ook het bijzondere Red Beach, de rode kust, waar de vulkaan zichtbaar zijn sporen heeft achtergelaten. U kunt dit strand te voet of per boot bereiken.

Kortom, vanuit uw vakantiewoning op Santorini geniet u van een afwisselende en zonovergoten vakantie op één van de mooiste eilanden van Griekenland.

Santorini tips van Liv

1. Wandelen in Fira. De Hoofdstad van Santorini met veel leuke restaurants en bars. Absoluut om gezien te hebben het dorpsplein waar het ‘s avonds erg gezellig is. Fira heeft ook de prachtigste zonsondergangen. Het best te zien vanaf de terrassen langs de krater met steile vulkaanrotsen. Erg indrukwekkend!
2. Wandelen langs de kliffen in Firostefani. Een typisch Cycladisch dorpje met die leuke witte huisjes en een prachtig uitizcht. Als u er bent weet u precies waarom.
3. Bezoek Oia vroeg in de ochtend. Niet aleen de belichting hier is mooi met zonsondergang maar ook in de ochtend is dat hier mooi. Houd je camera in de hand want achter elk huisje of steegje schuilt een “Kodak-momentje”. De ontwakking in de ochtend van zo’n dorpje is ook al de mooite waard. Dus vroeg uit de veren!
4. Boottocht door de Caldeira. Weleens gevaren op een komvormige vulkanische krater? Tijdens je vakantie op Santorini is dit een indrukwekkend uitstapje met het gezin.

Idyllische plekjes van Santorini

Megalohori

Megalohori is een rustig dorp in Santorini waar je nog echt de sfeer van het traditionele Griekse leven proeft. Veel straatjes zijn werkelijk een plaatje om te zien met de verblindend witte huisjes en nauwe steegjes. Tijdens een wandeling door deze straten word je telkens weer verrast door prachtige doorkijkjes. Een vakantiehuis huren in Megalohori betekent genieten en ontspannen. Bovendien is het strand altijd dichtbij.

Wat is er te doen

Wanneer je een vakantiewoning boekt in Megalohori, neem dan zeker eens een kijkje bij de Kerk van de Heilige Moeder. Heel bijzonder is dat je in deze kerk 365 miniatuurbeeldjes van de Heiligen kunt zien. Je zult verder ook merken dat tradities absoluut in ere worden gehouden. Zo zijn er van 1 tot 15 augustus elk jaar allerlei feesten ter ere van de Heilige Moeder Maria. Goed nieuws tenslotte voor wijnliefhebbers : in Megalohori wordt heel veel wijn geproduceerd.

Vakantiehuizen en restaurants

Er zijn in Megalohori allerlei vakantiehuizen, hotelkamers en villa’s te huur. Ook is er een camping aanwezig. Tijdens je vakantie in dit heerlijke Griekse dorp kun je ook dicht bij huis terecht voor een lekker hapje eten. Er is keus genoeg en bij de meeste restaurants kun je genieten van een prachtig uitzicht.