Vakantiehuis Toscane

Laat je verleiden en bekijk het aanbod

De prachtige streek Toscane is een veel gekozen bestemming voor de huur van prachtige vakantiehuizen en luxe villa’s voor met het gezin. Laat je verleiden door de delicatesse van de streek en ervaar hoe het is om als Italiaan door het leven te gaan.
Lees meer

Waar in Toscane huur jij je villa?

Villa Toscane huren

Wie Italië zegt, denkt in de eerste plaats aan Toscane: niet voor niets trekt deze regio jaarlijks miljoenen bezoekers. Zij kunnen kiezen uit een mooi aanbod aan vaak mooi gerestaureerde, historische vakantiewoningen.

Liefhebbers van cultuur komen hier ruimschoots aan hun trekken. Steden als Firenze en Siena zijn echte pareltjes van architectuur. Pisa met z’n wereldberoemde scheve toren is eveneens meer dan een bezoek waard. En ook de kleinere stadjes Lucca en San Gimignano mogen niet ontbreken op het programma. Overal maak je kennis met het rijke verleden van deze schitterende streek!

Wie een villa op het platteland huurt, kan eindeloos genieten van de schilderachtige landschappen. Glooiende heuvels, wijngaarden, hier en daar een eenzaam kapelletje, slingerende weggetjes, alles ademt sfeer uit.

Vanuit je vakantiehuis kan je tal van excursies maken: huur een Vespa en rij van dorp tot dorp, volg kookles bij een echte Italiaans Mamma, en vergeet vooral niet dat je hier ook geweldig kan shoppen.

Wie ooit in Toscane is geweest, zal er zeker nog eens willen terugkeren. Dit is werkelijk genieten op z’n best. Zouden die Italianen beseffen in wat voor een paradijs zij wonen?

Tips van Liv voor Toscane

1. Wijk eens af van de standaard toeristische routes. Ga juist voor de kleinere straatjes náást de grote straten en juist voor de kleine restaurants in plaats van de grote toeristische ketens. Op die manier leer je een gebied zoals Toscane pas echt goed kennen.
2. Hoge kosten tegen gaan? Boek dan een vakantie in april, mei of juni. In de maanden juli en augustus betaal je soms namelijk wel eens het dubbele! Probeer dus zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen te gaan.
3. Toscane staat bekend om haar overheerlijke eten: neem dus de tijd om goed te dineren. Denk aan vers brood met heerlijke tapenades, rijpe tomaten, diverse kruiden en lekkere pasta’s met allerlei soorten olie. Diëten komt na de vakantie wel!
4.Huur een auto wanneer je in Toscane bent. De streek wordt namelijk als een van de mooiste en romantische gebieden van heel Europa gezien! Ga met de auto langs prachtige steden zoals Florence, Siena en Lucca.
5. In het noorden van Toscane vind je Grotta del Vento: een bijzondere grot met stalagmieten en stalactieten. Vergeet vooral je camera niet!