Vakantiehuizen op Zakynthos

Zakynthos is een zeer groen Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Het is werkelijk waar een prachtig natuurschoon eiland waar de toeristen graag voor komen. Prachtige stranden waar geregeld zeeschildpadden hun eieren leggen, wie wil dit niet van dichtbij meemaken? Huur daarom hier je vakantiehuis of luxe villa!

Op welk plekje huur jij je villa op Zakynthos?

Kymaros VillasZakynthos – Limni Keri
8 personen

Rizolia VillasZakynthos – Lithakia
6 personen

Agro Art VillaZakynthos – Vanato
6 personen

Castello Bellos VillasZakynthos – Limni Keri
6 personen

Boschetto VillasZakynthos – Agios Leontas
6 personen

Aresti Villas
Aresti Villas


Zakynthos – Agios Dimitrios
6 personen

Villa of vakantiehuis op Zakynthos huren

Het zomerse vakantie eiland heeft als mooie bezienswaardigheden kloosters, kerken en authentieke dorpen. De na een aardbeving vernieuwde plaats Zakinthos heeft mooie ruime straten met mooie gebouwen en een ruime keuze aan vakantiehuizen. Heerlijk en gezellig eten is hier dagelijks aan de orde. Over de temperaturen in de zomer is geen twijfel mogelijk, deze zijn standaard subtropisch te noemen!

Heerlijk ontspannen in een vakantiehuis op Zakynthos

Kunt u de verlokkingen van het azuurblauwe water van de Middellandse Zee, de prachtige stranden en het heerlijke klimaat op Zakynthos niet langer weerstaan? Huur dan een Grieks vakantiehuis op dit populaire eiland in het westen van Griekenland aan de Ionische Zee. Zakynthos heeft alles te bieden wat u als vakantiegast wenst. De keuze voor een villa of vakantiewoning is voordelig en geeft u alle ruimte en vrijheid om al het fraais van Zakynthos in u op te nemen.

Een toeristisch centrum en pittoreske vissersplaatsjes en bergdorpjes

Centraal op het eiland zijn de overblijfselen van de na een aardbeving verwoeste stad Zakynthos nog zichtbaar. In combinatie met de overgebleven prachtige Venetiaanse gebouwen, de natuurlijke baaien en indrukwekkende rotsformaties, is een verblijf in een villa op Zakynthos een onvergetelijke gebeurtenis. Het eiland heeft niet alleen een toeristisch centrum, maar ook diverse pittoreske vissersplaatsjes en bergdorpjes die u vanuit uw vakantiewoning kunt bezoeken. Het biedt u de mogelijkheid om u onder te dompelen in de Griekse cultuur.

Vanuit uw vakantiewoning de Bloem van het Oosten ontdekken

Zakynthos wordt ook wel de Bloem van het Oosten genoemd. U ontdekt hier vele diersoorten en talloze plantensoorten die dit eiland tot een paradijs op aarde maken. Als u op zoek bent naar een vakantiehuis in de natuur, zit u op Zakynthos goed.

Op het eiland bevinden zich vele duikscholen, waar u uitrusting kunt verkrijgen om de schitterende onderwaterwereld van Zakynthos te ontdekken. De duikspullen kunt u ’s avonds veilig bewaren in uw gehuurde villa, terwijl u met uw gezin of vrienden in de tuin nog even nageniet van de fijne dag.

Met een villa op Zakynthos genieten van een zorgeloze vakantie

Een vakantiewoning op Zakynthos is een mooi vertrekpunt om een trip naar de griezelig mooie Smugglers Cove te maken, oftewel de blauwe grotten. Het eiland heeft tal van kerken, musea en monumenten en belooft een ieder een fraaie vakantie. De literaire grootheid Egar Allen Poe schreef ooit al liefdevolle gedichten over het juweeltje Zakynthos. Een vakantiehuis op Zakynthos is een unieke ervaring om de schatten op dit adembenemende eiland bloot te leggen. Boek daarom nu een van de mooiste, rustig gelegen villa’s of vakantiewoningen op Zakynthos en geniet van een zorgeloze vakantie.

De Zakynthos tips van Liv

1. Bezoek het kleine eilandje Agios Sostis, dat per (loop)brug te bereiken is vanaf Laganas. Het eilandje herbergt een afgeschermd strand waar je tegen een kleine vergoeding gebruik van kan maken. Met een daar te verkrijgen hapje en drankje maakt het de dag helemaal goed. Kenmerkend zijn de altijd hangende witte lakens die boven het water dansen in de verkoelende zeewind.
2. Bezoek de bekendste baai van Zakynthos, Navagio Bay. Hier is een scheepswrak te bezoeken dat per boottocht te bereiken is. Een mooi tochtje met zeker mooie ontdekkingen van het eiland Zakynthos.
3. De blauwe grotten bij Kaap Skinari. Bezoek deze grotten met de ochtend zon zodat de blauwe weerspiegeling van het water de grotten blauw kleurt.
4. Kom kijken naar de Caretta-caretta. De zeeschildpad die o.a. rondom Zakynthos leeft. Breng een bezoek aan het naastgelegen eilandje Marathonissi, waar het water kraakhelder is en fantastische snorkel/duik momenten biedt. En wie weet kom je hier de Caretta-caretta tegen. Helaas heb ik hem niet mogen bewonderen tijdens mijn aanwezigheid.

Vakantiehuis Zakynthos

Het fraaie Griekse eiland Zakynthos staat op de bucket list van veel vakantiegangers. Dat is niet zo heel gek: dit eiland, gelegen in de Ionische eilandengroep, geeft je het gevoel alsof je op een Caribisch eiland bent. Zakynthos staat bekend als schildpaddeneiland: met een beetje geluk kun je hier de bekende Caretta-caretta schildpadden (dikkopschildpadden) ontmoeten. In de zomer is het het beste toeven op dit magische eiland. Wanneer je echter voor de highlights van Zakynthos komt is het aan te raden om in het voorjaar op vakantie te gaan. In die tijd is het er nog niet ontzettend druk en zijn de temperaturen aangenaam genoeg om culturele hoogtepunten te bekijken.

Kustlijn van Zakynthos

Een vakantiewoning Griekenland aan de kustlijn van Zakynthos? Dóen! De kustlijn van het eiland is er één uit duizenden, dan wel miljoenen. De witte krijtrotsen, de groene begroeiing, het helderblauwe water: geen enkele kustlijn in Griekenland is te vergelijken met die van Zakynthos. In de loop der jaren zijn er veel grotten ontstaan die open zijn voor publiek. De mooiste grotten zijn de Blauwe Grotten bij Agios Nikolaos en Skinàri Cape. Wanneer je vroeg in de ochtend deze grotten bezoekt zie je door de weerkaatsing van het licht een kleurrijke gloed op het water. Sprookjesachtig!

Villa Zakynthos

Het meest bekende strand van Zakynthos is Navagio Bay, een wit strand waar reeds jaren een schipswrak ligt. Het verhaal gaat dat het schip een sigarettensmokkelschip was dat in 1980 gestrand is. De combinatie van de turquoise kleur van het water en de witte krijtrotsen maakt Navagio Bay tot een hele fotogenieke plek op het eiland. Voor een mooie zonsondergang moet je een vakantiewoning Griekenland in het zuidwesten boeken bij Kampi en Keri. Deze romantische plaatsen zijn populair onder toeristen door hun bijzondere ligging: sluit een geslaagde dag af in een van de taverna’s op een helling waardoor je een goed zicht hebt op de zee en de ondergaande zon.