Vakantiewoningen op Sardinie

Vakantiehuizen op Sardinië

Sardinië, een Italiaans eiland dat omringd wordt door een aantal rotsige kleinere eilandjes. Een eiland om een huis te huren en verdwalen in je eigen gedachte van ver weg op een Caribisch bestemming te zijn maar toch dichtbij ‘thuis’, welkom op Sardinië! Lees meer

<–naar aanbod Italië 

Borgo Degli Ulivi

Sardinië – Arbatax
Tot 5 personen

Hotel Su Lithu

Sardinië – Bitti
Tot 2 personen

Residence Sa Raiga

Sardinië – Budoni
Tot 4 personen

Sa Prata Resort

Sardinië – Tanaunella
Tot 2 personen

Aldiola Country Resort

Sardinië – Sant Antonio di Gallura
Tot 3 personen

Corte dei Venti Residence

Sardinië – Tamarispa
Tot 6 personen

Vakantiehuis of luxe villa huren op Sardinië

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het heeft een oppervlakte van 24.000 km2 en een kustlijn van maar liefst 1800 km. De kust telt verschillende baaien met prachtige stranden. En het subtropisch, mediterrane klimaat van dit eiland zorgt dat u hier naar hartenlust van kunt genieten. Het maakt Sardinië tot een aantrekkelijke bestemming in zowel het voorjaar, de zomer, als ook het najaar. Naast het aantrekkelijke kustgebied is er het authentieke en heuvelachtige binnenland met haar oude Italiaanse gebruiken en mooie natuur. In het schilderachtige landschap vind je vele kerken en basilieken waarin je de historie van deze streek kunt aflezen. Grotere steden zijn badplaats Alghero, Nuoro en hoofdstad Cagliari.

Rust en prachtige natuur

Wanneer u een villa huurt op Sardinië zult u merken dat het eiland niet wordt bedolven onder grote massa’s toeristen. De prachtige vergezichten, uitgestrekte natuur en mooie kust zorgen voor ontspanning en vermaak. Wissel een dagje aan het zwembad af met een bezoek aan een authentiek dorpje in de bergen en ontdek wat dit eiland allemaal te bieden heeft. Een vakantiehuis op deze bestemming garandeert u prachtig witte stranden, helderblauwe zee, oude tradities en bouwwerken, én laat u kennismaken met het goede Italiaanse leven.

Sardinië tips van Liv

1. Wijk eens af van de standaard toeristische routes. Ga juist voor de kleinere straatjes náást de grote straten en juist voor de kleine restaurants in plaats van de grote toeristische ketens. Op die manier leer je een eiland zoals Sardinië pas echt goed kennen.
2. Boek een vakantiehuis of villa mét airco! Het kan erg heet worden op Sardinië, zowel overdag als in de avonden. Het kan erg irritant zijn wanneer je niet goed in slaap kan komen omdat het gewoonweg te heet in het appartement is. De meeste villa’s zijn vandaag de dag wel uitgerust met een airco, maar let goed op bij het boeken of het erbij staat.
3. Hoge kosten tegen gaan? Boek dan een vakantie in april, mei of juni. In de maanden juli en augustus betaal je soms namelijk wel eens het dubbele! Probeer dus zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen te gaan.
4. Diëten? Dat komt na de vakantie wel! Sardinië kent talloze restaurants met heerlijke Italiaanse gerechten. Je kunt het tegenover jezelf niet maken om tijdens een vakantie op te letten wat je eet, daar voor zijn er te veel lekkere dingen te vinden op Sardinië.
5. Huur een auto tijdens je vakantie op Sardinië. Alleen op deze manier kun je het hele eiland bekijken op je eigen tempo.