Vakantiehuizen op Madeira

Quinta da Quebrada


Portugal – Madeira – Arco de Sao Jorge
Tot 3 personen

Vivenda Rustica Calheta


Portugal – Madeira – Calheta
Tot 4 personen

Colina da Faja


Portugal – Madeira – Faja da Ovelha
Tot 3 personen

Casa do Papagaio Verde


Portugal – Madeira – Funchal
Tot 4 personen

Casa da Capelinha


Portugal – Madeira – Ponta Delgada
Tot 6 personen

Estalagem Ponta do Sol


Portugal – Madeira – Ponta do Sol
Tot 3 personen

Villa of vakantiehuis op Madeira huren

Wie een vakantiehuis wil huren in Portugal denkt hierbij meestal aan het Portugese vasteland. Het land beschikt nochtans over een verborgen parel: het bloemeneiland Madeira!

Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, op een duizend kilometer van Portugal, en heeft een uiterst mild en stabiel klimaat. Het hele jaar door schijnt de zon en liggen de temperaturen boven de twintig graden celsius.
Je vindt in Madeira een misschien niet zeer uitgebreid, maar wel heel mooi aanbod aan vakantiewoningen te huur. Het eiland heeft bovendien heel wat te bieden.

In de tegen een heuvel en pal aan zee gelegen hoofdstad Funchal kan je ondermeer de prachtige en bijzonder sfeervolle overdekte markt ‘Mercado dos Lavradores’ bezoeken of met de teleferic de botanische tuin bezoeken bovenop de heuvel en van daaruit de afdaling doen met de typische ‘toboggan’, een rieten mand voortgetrokken door twee mannen in typische klederdracht, een echte belevenis!

Maar ook de rest van het eiland is het bezoeken waard. Vooral natuurliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Niet zonder reden kreeg Madeira de bijnaam ‘het bloemeneiland’. Zowel in de natuur als in talloze publiek toegankelijke tuinen vind je naast een weelde aan bloemen een uiterst gevarieerde rijkdom aan exotische planten en bomen.

Wat ook niet mag ontbreken op je programma is een wandeling langs de levadas. Dit zijn antieke irrigatiekanalen doorheen de bergen met telkens aan één zijde een pad dat je kan volgen en dat je doorheen adembenemende landschappen brengt.

Eenmaal terug in je villa kan je rustig nagenieten van het milde klimaat, de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking en de heerlijke Portugese keuken. Madeira is beperkt qua oppervlakte, heeft een uitstekende wegeninfrastructuur en is dus een ideale bestemming om met de huurwagen te verkennen.

Wie Madeira een eerste keer heeft bezocht, keert ooit zeker nog eens terug!

Tips van Liv voor op Madeira

1. Madeira is een diverse vakantiebestemming waar van alles te doen is. Huur bijvoorbeeld een auto om het hele bloemeneiland te bekijken. Rij vooral ook richting de bergen van Madeira waar je uitkijkt over een paar bijzondere natuurverschijnselen: de bergtoppen van Madeira.
2. Ga naar de hoogste klif van het eiland, oftewel Cabo Girao. Deze klif ligt maar liefst 589 meter boven de zeespiegel en vanaf hier heb je een ontzettend mooi uitzicht over de oceaan. Vergeet dus ook vooral je fotocamera niet!
3. Strandliefhebbers zullen zich absoluut thuis voelen op Porto Santo, een klein eiland naast Madeira. Het eiland kent aan de zuidkust maar liefst negen kilometer lang zandstrand. Iedere dag gaan er diverse vluchten en boottochten naar Porto Santo.
4. Benieuwd naar een echt zwart strand? Ga dan naar Prainha, in het oostelijke deel van Madeira. Onder de kliffen van Ponta de Sao Lourenco ligt het enige zwarte lavastrand van het eiland. Absoluut het bezoeken waard!
5. Neem een jasje of vest mee. In de avond kan het flink afkoelen op het eiland, ook in de zomer.