Vakantiehuis Griekenland,
boek je villa

Vakantiehuizen Griekenland

Griekenland is een van de meest populaire vakantielanden. Op welk Grieks eiland huur jij je villa of vakantiehuis? Bekijk per eiland de vakantiehuizen en boek gemakkelijk direct bij de aanbieder. Toeristen uit binnen- en buitenland trekken er massaal op uit in de vakantie om dit prachtige land eens te bezoeken. Het klimaat van Griekenland en het ruime aanbod aan vakantiehuizen in Griekenland is erg aangenaam en ook dit is een reden van vakantiegangers om te kiezen voor dit land.

Partners van Rentvilla.nl

Eliza Was Here

Griekenland

5/5

Ross Holidays

Griekenland

5/5

by June

Griekenland

4/5

Vind jouw droom vakantievilla Griekenland

Stel je voor dat je wakker wordt in een luxe villa, omringd door de betoverende Egeïsche Zee of de schilderachtige Kretenzische landschappen. Met een vakantievilla in Griekenland heb je de vrijheid om te genieten van de privacy en ruimte die je verdient, terwijl je geniet van de warme Griekse gastvrijheid.

Of je nu op zoek bent naar een moderne villa met een adembenemend uitzicht, een traditioneel stenen huisje in een pittoresk dorpje of een elegante villa met een privézwembad, Griekenland heeft voor elk wat wils. Van de prachtige witte huizen van Santorini tot de weelderige olijfgaarden van Kreta, elke regio biedt unieke ervaringen en accommodaties.

Populaire bestemmingen Griekenland

Naast Griekenland zijn deze landen ook het ontdekken waard

Overige Griekse bestemmingen

Vakantiehuis huren Griekenland

Het klimaat

Natuurlijk verschilt het klimaat nog een beetje per eiland, maar over het algemeen kun je zeggen dat de zon er in ieder geval vaak schijnt. In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen naar wel 40 graden en hoef je geen regen te verwachten. Voor sommige mensen een reden om hun vakantie naar Griekenland op een ander moment te plannen, omdat de zomer toch wel erg warm is. Maart, april en mei zijn dan geschikte maanden. Het is er dan nog steeds lekker weer maar het is dan wat koeler met een temperatuur van rond de 20 graden. Een eigen vakantiehuis op Zakynthos met zwembad biedt met de warmte dan veel plezier en gemak. Ook in de wintermaanden zal het niet echt koud worden. Hier kan je rekenen op temperaturen tussen de 10 en 15 graden. Helaas regent het in deze maanden relatief wel veel, maar de temperatuur is nog steeds aangenaam.

Waarom op vakantie gaan naar Griekenland?

Als je kijkt in de geschiedenisboeken zie je altijd wel iets staan over Griekenland. Grote vondsten werden hier gedaan en het is duidelijk dat al duizenden jaren voor Christus mensen leefden in Griekenland. Dat zorgt onder andere voor prachtige gebouwen en bijzondere bezienswaardigheden zoals de Akropolis. Op elk eiland van Griekenland is wel iets te zien en dat maakt dit land juist zo bijzonder. De meest bijzondere eilanden qua gebouwen zijn Kreta en de Cycladen. Een populair en mooi eiland daarvan is Santorini. Zeker een aanrader voor mensen die graag iets bijzonders willen zien op hun vakantie.

Vakantiehuis huren

De mogelijkheden van een onderkomen in Griekenland zijn groot. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit villa’s op Corfu, of met het gezin in een van de vakantiehuizen op Lefkas en ook huizen met een zwembad voor de hele familie. Jouw vakantie kan niet meer stuk als je kiest voor een heerlijk vakantiehuis of een villa op Rhodos. Een zwembad is niet perse nodig, want je kunt ook heerlijk genieten van de prachtige stranden die Griekenland heeft. Eigenlijk heeft elk eiland wel weer een uniek strand waarop je heerlijk in de zon kunt liggen en af en toe eens in de zee kan springen.

Een vakantie naar Griekenland is een vakantie vol rust maar waarbij je ook een heleboel kunt leren over de geschiedenis van dit land dankzij de prachtige gebouwen. Voor wie dit niet aantrekkelijk is, is het strand nog altijd een optie.

Het weer zit vrijwel altijd mee waardoor je er eigenlijk altijd vanuit kunt gaan dat het mooi weer zal worden. Griekenland is niet voor niets één van de meest gekozen vakantiebestemmingen.

Rentvilla en Griekenland

Rentvilla.nl heeft een mooie keuze uit verschillende vakantiehuizen in Griekenland. Het land van de mooie blauwe luchten en de witte huisjes. Een ideaal vakantieland om een vakantiehuis te huren en er even helemaal met je gedachten uit te zijn. Het is ook het land van de vele eilanden, de hoofdstad Athene is het centrale punt waar in de vijfde eeuw voor christus het hoogtepunt van de klassiek Griekse cultuur al werd bereikt. Dit geeft aan hoe oud de Griekse cultuur al is. Kortom: Eigenlijk altijd mooi weer, lekker eten, de oude cultuur een heerlijk moment om te genieten van je vakantiewoning op Kefalonia, kies je eigen accommodatie en geniet!

Door geheel Griekenland staan de aangeboden vakantie villa’s. Van knus vakantiehuisje tot zeer grote vakantiewoningen op Kreta alles is hier vindbaar.

Leuk weetje: Griekenland is omgeven door zeeën en opmerkelijk is dat waar men zich ook bevindt, men nooit verder dan 96,5 km van een zee verwijderd is.

De Griekenland tips van Liv

1. Neem mee, zelfs in de zomer: een winddicht jasje tegen de kou die ‘s avonds optrekt in de bergen, of als je scooter wilt huren. Ook op een boot kan het van pas komen.
2. Ook als je naar Griekenland gaat probeer een paar woordjes van de taal te spreken. Dit opent letterlijk duren en je zal nog meer ‘thuis’ ontvangen worden door deze gastvrije bevolking.
3. Voor een bezoek aan een klooster of andere heilige plaats dienen zowel mannen als vrouwen iets bij zich te hebben om armen en benen te bedekken.
4. Als je zowel sfeer en comfort als een redelijk prijs wenst, ga dan buiten het hoogseizoen naar Griekenland als de prijzen een stuk lager liggen.

Niet naar Griekenland met vakantie?

Wat dacht je van de huur van een prachtig vakantiehuis in Spanje, of ga je liever voor het culturele en kies je voor een smaakvolle vakantiewoning in Italië. Europa is een verrassend werelddeel met natuurlijk ook de mogelijkheid voor een vakantiehuis in Frankrijk.

Is vakantie Griekenland wat voor mij?

Als jij …
-warm en welkom wilt worden ontvangen door de lokale mensen,
-geïnteresseerd bent in historische gebouwen en oudheid,
-op zoek bent naar heerlijk culinair eten,
-blij wordt van Blue Flag beaches, zwemmen, snorkelen en duiken,

… dan is een vakantie naar Griekenland meer dan aan te bevelen!

Bij de Griek naar binnen: informatie over de Grieken

Om meer te weten te komen van de Griekse denkwijze en wat hieraan ten grondslag ligt, is het aan te raden om de betekenissen van liederen, poëzie, verhalen, een bepaalde levensverhouding en vele andere zaken te begrijpen vereist.

Familie staat centraal in Griekenland

De familie staat centraal. Ook behoren alle aangetrouwde familieleden volwaardig tot de familie. Volgens de statistieken geeft 72% van de Grieken er de voorkeur aan om in hetzelfde huis te wonen als hun kinderen en ouders; een oom en een tante extra mag de pret niet drukken.  Die hechte familiebanden zwakken de laatste tijd wat af, maar ze zijn nog altijd vele malen sterker dan wij gewend zijn.

Persoonlijke relaties

Als je jezelf wilt verzekeren van steun, moet je persoonlijke relaties ontwikkelen met de Grieken. Blijf tijdens de vakantie regelmatig contact houden met degenen die je aardig vindt. Goede persoonlijke relaties zijn in het dagelijkse Griekse leven onontbeerlijk.

Griekse vrijgevigheid / Grieks welkom

Het Griekse woord voor vrijgevigheid is geneodoria wat ‘moedig cadeaus geven’ betekent. De Griekse vrijgevigheid dient zich spontaan aan. Je wilt op de markt een paar sinaasappels kopen en de verkoper geeft ze cadeau. Als je bij iemand aanbelt die net aan tafel wilt gaan, bestaat er een kans dat je gevraagd wordt om mee te eten. Zonder bijbedoelingen ben je van harte welkom! Het beste is om gewoon hierin mee te gaan en het te accepteren en de zelfde gastvrijheid teruggeven.

Omgang met buitenlanders

Als regel voelen de Grieken zich meer verwant aan mediterrane en Zuid-Amerikaanse bezoekers – Italianen, Spanjaarden en zelfs Fransen. Reizigers uit bijvoorbeeld Nederland, Engeland en Amerika worden net even minder warm onthaald. Griekenland is zeer bedreven in het opvangen van bezoekers uit alle windstreken.

Welvaart en geld

Wat betreft welvaart, zonderen de rijken zich minder sterk af van de ‘gewone burgerij’ dan in andere landen. Grieken hebben overigens de kunst ontwikkeld om met weinig goed te kunnen leven – wellicht komt dat voort uit het systeem van wederzijdse steun en het geluk dat gevonden wordt in de kleine dingen. Zoals het zeer gunstige en warme klimaat dat het land kent.

Liefde voor Griekenland: een eenvoudig en openhartig land

Ondanks de geweldige Griekse humor zal je nooit grappen horen over de vlag of het volkslied. Ook de regionale trots is goed merkbaar in het land. Naast deze Griekse propaganda zal je ook de felste kritiek op de Grieken uit de mond van Grieken zelf vernemen. Tip wanneer je als toerist in dit land komt: onthoud je van openlijke kritiek, in ieder geval tot je een beeld hebt kunnen vormen van de plaatselijke gevoeligheden. Stel gerust vragen dat vinden Grieken niet vreemd, je toont hiermee tenslotte interesse!