Vakantiehuis Skopelos,
boek je villa

Vakantiehuizen Skopelos

Een perfect Grieks eiland voor rust en ontspannen momenten dat is Skopelos. Bekijk de vakantiehuizen van Skopelos hier en kies je favoriete villa of vakantiehuis…niets-voor-niets is op dit eiland in 2007 de film Mamma Mia! opgenomen..kom je ontdekken waarom? Een dichtbegroeid stukje paradijs met prachtige idyllische stranden en kraakhelder water.

Partners van Rentvilla.nl

Ross Holidays

Skopelos

5/5

Eliza Was Here

Skopelos

5/5

by June

Skopelos

5/5

Vind jouw droom vakantievilla Skopelos

Ontdek jouw droomvakantievilla op het betoverende eiland Skopelos. Met zijn weelderige groene landschappen, azuurblauwe wateren en charmante dorpjes, biedt Skopelos de perfecte omgeving voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar een luxe villa met uitzicht op zee, een traditioneel stenen huisje in een rustig gehucht of een moderne accommodatie dicht bij het levendige centrum, er is een vakantiewoning die aan al jouw wensen voldoet. Geniet van de rust, de privacy en de warme Griekse gastvrijheid terwijl je de schoonheid van Skopelos verkent. Vind jouw droomvakantievilla op Skopelos en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Naast Skopelos (Griekenland) zijn deze landen ook het ontdekken waard

Vakantiehuis huren op Skopelos

Ondanks zijn ligging nabij Skiathos is Skopelos niet geheel overgeleverd aan het toerisme. In de oudheid was Skopelos beroemd om zijn wijn en nog altijd is het eiland vermaard om zijn fruit. Skopelos kent vele fraaie stranden en het binnenland is weelderig begroeid met dennenbomen.

Het eiland is gemakkelijk te verkennen via de hoofdweg die van de zuidkust naar Glossa in het noordwesten voert. Het binnenland wordt gekenmerkt door pruimenboomgaarden, dennenbossen en boerenhuizen. Houd er wel rekening mee dat de wegen in het binnenland slecht staan aangegeven. Een steile weg leidt naar de populaire stranden Stafylos  en Velona, ten zuiden van Skopelos-stad.

Skopelos-stad

De rijke historie van deze stad is goed af te lezen aan de 123 kerken, de vele fraaie herenhuizen en de talloze winkels waar plaatselijke delicatessen als honing, pruimen en snoepwaren worden verkocht. De kronkelstraatjes lopen vanaf de kade omhoog en zijn verfraaid met ingewikkelde motieven gemaakt van kiezels en schelpen. Je ziet hier talrijke voor de Sporaden karakteristieke oude stadshuizen met schubachtige leien daken en houten balkons.
In de bovenstad staat de prachtige kruiskerk Panagia Papameletiou uit 1662. Boven de moderne stad ligt de oude wijk van Skopelos-stad, Kastro. Op het hoogste punt zie je de restanten van een Venetiaans kasteel. In de heuvels boven Skopelos-stad liggen talloze kloosters. Ze zijn bereikbaar via de weg die van de stad naar het oosten voert. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht op Skopelos-stad.

Agnontas

Dat bij slecht weer dienstdoet als veerhaven, is minder druk dan Skopelos-stad. Hier staan aan het kiezelstrand enkele drukbezochte vistaverna’s. Het naburige Limnonari, met zijn fantastische kiezelstrand en azuurblauwe water, is bereikbaar per boot of via een smalle rotsweg. Voordat je het moderne dorp Elios bereikt, passeer je de bruisende badplaatsen Milies en Panormos. Ben je meer op rust gesteld, ga dan naar het nabijgelegen kleine strand Adrina, dat vaak verlaten is. Je kijkt hier uit op het beboste eiland Dasia, genoemd naar de vrouwelijke piraat die er lang geleden is verdronken.

Glossa

De tweede grote plaats op het eiland, ligt recht tegenover buureiland Skiathos. De restanten van Venetiaanse torens en huizen herinneren aan de Venetiaanse bezetting. Loutraki, onder Glossa, is een havenstadje met cafés en restaurants. De meeste veerboten leggen hier aan, evenals in Skopelos-stad. Langs de noordkust pendelen ieder halfuur bootjes (kaïks) tussen het kiezelstrand Glysteri en Skopelos-stad. Van Glysteri loopt een weg landinwaarts naar het beboste gebied ten oosten van de berg Delfi, de hoogste top van het eiland. Na een korte wandeling door het bos zie je vier mysterieuze nissen liggen, die in de rotsen zijn uitgehakt en vermoedelijk neolithische sarcofagen zijn. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht over het eiland.