Vakantiehuizen in Portugal

Kies bestemming:

Quinta da Quebrada


Madeira – Arco de Sao Jorge
Tot 3 personen

Villa Borboleta


Algarve – Loule
Tot 6 personen

Fazenda Grande


Algarve – Tavira
Tot 4 personen

Kies je villa in Portugal

Quinta dos Raposeiros


Costa de Lisboa – Santo Isidoro
Tot 4 personen

Villa Vale das Canas


Algarve – Bensafrim
Tot 8 personen

Casa Vale da Rainha


Algarve – Portimao
Tot 12 personen

Zonnig vakantiehuis in Portugal

Portugal is een heerlijk vakantieland waar jaarlijks toeristen komen. Vooral het meest zuidelijke deel van Portugal, genaamd Algarve, is enorm populair onder de toeristen. Het is hier bovendien ook warmer dan in de rest van het land. Natuurlijk heeft Portugal nog veel meer te bieden dan slechts dit gebied, maar Algarve is wel het meest bezochte gebied door de toeristen. Wat vooral erg populair is, zijn de kleine strandjes met de prachtige hoge rotsen die te vinden zijn in dit gebied. Niet alleen prachtig, maar ook perfect voor een moment van rust waar je kunt genieten van de warmte en de zee.

Het klimaat van Portugal

Het hele jaar door is de temperatuur in Portugal hoog. In de wintermaanden ligt deze temperatuur namelijk nog steeds op zestien graden. Een dikke winterjas is hier dus eigenlijk nooit nodig. In de zomermaanden is het hier nog een stuk warmer. Je kunt dan wel rekenen op ongeveer dertig graden, maar dit is afhankelijk van het gebied. In Algarve ligt de temperatuur in de zomermaanden rond de 28 graden, wat nog steeds erg warm is. De temperatuur van de zee is ook erg fijn, namelijk ongeveer twintig graden, dus daarmee perfect om af te koelen van de hitte. In de zomer hoef je ook zeker niet te rekenen op regen. Het regent in juli en augustus maximaal twee dagen in de hele maand. In mei en juni zijn dit slechts vijf dagen, waardoor het nog steeds erg droog is. In de wintermaanden regent het dan relatief veel, namelijk twee weken in een hele maand. Daarentegen is de temperatuur nog steeds redelijk hoog en het is zelfs in de winter mogelijk om in zee te zwemmen.
Het land wordt overgoten met zon in de zomermaanden. Maar liefst twaalf uur lang kun je in juli van de zon genieten, en in augustus is dit elf uur, wat ook zeker niet slecht is. Dit is zelfs tegenover andere bekende vakantiebestemmingen veel. Een land waar je zeker heen moet als je houdt van de zon en zee.

Wat te doen in Portugal?

Zoals eerder gezegd is de provincie Algarve het meest bekende gebied om heen te gaan. Dit gebied is ook het meest ingesteld op veel toerisme, waardoor er ook veel te doen is.
Ten eerste is er Praia da Marinha. Dit is het meest prachtige strand dat je waarschijnlijk zult zien hier. Heerlijk om tot rust te komen en geschikt voor mensen van alle leeftijden. Je kunt afkoelen in de zee en genieten van het prachtige uitzicht met de rotsen.
Voor de liefhebber van geschiedenis, is Silves een plek waar je heen kunt gaan. Hier staat namelijk een bijzonder kasteel dat gebouwd is rond de achtste eeuw. Dit is echter niet zeker, maar de opgravingen die in dit gebied gedaan zijn, komen ook uit deze tijd. In Silves staat ook nog een bijzondere kathedraal die uit de dertiende eeuw komt. Maak je tripje af door een bezoekje te brengen aan het museum Fábrica do Inglês. Dit museum is tevens ook geschikt voor kinderen.
Ten slotte kun je ook kiezen voor het spelen van golf. Portugal is een land waar dit veel gespeeld wordt, dus je vindt hier dan ook overal golfbanen.

Vakantie Portugal

Een vakantiehuis aan het strand of een vakantiewoning gelegen bij allerlei prachtige bezienswaardigheden? Dat is allemaal mogelijk in Portugal. Ook een villa is mogelijk voor bijvoorbeeld grote groepen. Dit land is perfect voor een heerlijke vakantie, of je nou een actieve vakantie wilt of een vakantie om te relaxen, je zit in Portugal helemaal goed.

Leuk weetje: Het hoogste punt van Portugal is niet op het vaste land maar ligt op het eiland Pico van de Azoren, een tot Portugal behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De 2351 m hoge Ponta do Pico.

Tips van Liv voor Portugal

1. Hoewel je uren kunt zonnen en zwemmen aan de prachtige kust van Portugal staat het land ook bekend om de vele mooie golfbanen. Daag jezelf eens uit en kom een balletje slaan op een van deze banen. Op de meeste golfcircuits heb je een waanzinnig uitzicht over de Portugese kust.
2. Ben je gek op cultuur en ben je van plan om in Portugal kerken en kathedralen te bezoeken? Vergeet dan niet om je schouders en benen te bedekken. Stop voor de zekerheid een vest of een omslagdoek in je tas die je altijd kunt gebruiken wanneer dat nodig is.
3. Wist je dat de eilandengroep de Azoren bij Portugal horen? Boek dus eens een vakantiewoning of villa daar in plaats van op het vasteland. Laat jezelf verrassen door de mooie aspecten van deze eilandengroep.
4. Vermijd de toeristische restaurants en ga eten bij de echte lokale eetcafé’s. Op deze plekken kun je over het algemeen namelijk écht lekker Portugees eten voor de beste prijzen. Toeristische restaurants zijn vaak gericht op westerse gerechten, maar is het niet juist leuk om een lokaal gerecht te proeven wanneer je in Portugal bent?