Vakantiehuis Sifnos


Dit schilderachtige eiland is bij aankomst met de boot al een grote verrassing: immense rotsen steken af tegen de lieflijke witte huisjes en kerken die er op staan. En dit is nog niet eens het mooiste plekje van het eiland!

Lees meer >

Laat je verwonderen door al het moois dat Sifnos te bieden heeft.

Vakantiewoning Sifnos huren

Verrassend Sifnos

Dat je helemaal niet naar de grote bekende eilanden hoeft af te reizen om een Griekse schoonheid te ontdekken, bewijst het eiland Sifnos in de Cycladen maar weer. Dit schilderachtige eiland is bij aankomst met de boot al een grote verrassing: immense rotsen steken af tegen de lieflijke witte huisjes en kerken die er op staan. En dit is nog niet eens het mooiste plekje van het eiland!

Bijzondere bergvlakte

Op ongeveer zes kilometer afstand van de haven ligt namelijk en wel heel speciale plek: een bergvlakte met dorpjes met witte huizen en prachtige olijfbomen. Je zult versteld staan van dit bijzondere Griekse gezicht die je absoluut op geen ander eiland zult vinden. Het is aan te raden om hier een middagje rond te lopen en de nauwe straatjes van Sifnos te ontdekken. Tip: vergeet vooral je fototoestel niet!

Wandelen op Sifnos

Veel wandelliefhebbers vertrekken naar Sifnos omdat het eiland de juiste mogelijkheden biedt voor een goede wandeling. Het eiland is bergachtig en droog, maar tegelijkertijd vind je er mooie vlaktes met olijfbomen en prachtige wandelroutes. De meest bijzondere wandelingen zijn vanuit Apollonía dwars over het eiland naar Panagía tósou Neroú, Vathý, of Agios Andréas. Op internet en in de diverse toeristenwinkels vind je verschillende kaarten met mooie wandelroutes.

Mooie stadjes

Hoofdstad Apollonía trekt de meeste toeristen, hier zijn dan ook veel hotels en appartementen te vinden. Toch is het zeker ook aan te raden om te verblijven in badplaats Kamáraes, waar veel goede hotels en andere verblijven te vinden zijn. Het fijne is dat je hier direct aan het strand en de prachtige blauwe zee zit. Vanaf Kamáres kun je gemakkelijk met de bus naar Apollonía en andere leuke dorpjes.