Vakantiehuis Paros

Vakantiewoning of villa Paros huren

Vakantie Paros

Vind jouw droom vakantievilla Paros

Vakantiehuis of villa Paros

Het Griekse eiland Paros staat bekend om de mooie stranden, de lieflijke witte Griekse huisjes en de bijzondere kliffen en bergen. Ideaal voor de vakantieganger die een variërende vakantie wil.

Genieten op Paros

Paros behoort tot één van de grotere eilanden van de Cycladen in Griekenland. Alleen Naxos en Andros gaan het eiland voor qua grootte. Ieder jaar trekken er veel toeristen en backpackers op uit om enkele dagen of langer te verblijven op dit bijzondere Griekse eiland. Het eiland staat bekend om de mooie stranden, de lieflijke witte Griekse huisjes en de bijzondere kliffen en bergen. Ideaal voor de vakantieganger die een variërende vakantie wil.

Genieten in Parikia

Het hoofdstadje van Paros is Parikia. Dit schilderachtige dorpje heeft de meest belangrijke haven van het hele eiland. Dit merk je goed op verschillende plekken in Parikia. Je kunt er bijvoorbeeld overheerlijke verse vis eten bij één van de taverna’s. Bezoek de plaats vooral in de avond wanneer je op de terrassen aan het water een mooi uitzicht hebt over de zee. Maak daarna nog een wandeling langs de haven en de rotsen.

Bijzonder: Anti-Paros

Een andere plek dat zeker het bezoeken waard is wanneer je op Paros bent is Anti-Paros. Hoewel de naam nogal tegenstellend lijkt is Anti-Paros ook een prachtige plek. Je bereikt deze plek alleen per boot. Iedere dag gaan er verschillende excursies naar Anti-Paros. De natuur is er wonderbaarlijk: sprookjesachtige grotten met stalagmieten en stalactieten, blauwe wateren en gouden stranden.

De vlinders van Petaloudes

Van juni tot oktober beschikt het eiland over een heuse vlindervallei in Petaloudes. Hier kun je de meest tropische vlindersoorten ontdekken! Vergeet vooral je fototoestel dus niet. Na een middagje vlinder spotten kun je terecht in één van de vele taverna’s in de buurt of in havenstadje Nouassa of hoofdstad Parikia om de lekkerste rode of witte wijn te proeven. Het eiland staat namelijk bekend om de beste kwaliteit van zelfgeproduceerde witte en rode wijnen. Proost!