Vakantiehuis Thassos

Vakantiewoning of villa Thassos huren

Vakantie Thassos

Vind jouw droom vakantievilla Thassos

Vakantiehuis of villa Thassos

Met een eigen gehuurd vakantiehuis of ruime villa zit je komende vakantie goed op het eiland Thassos. Thassos is het meest noordelijke eiland in de Egeïsche zee. Het staat bekend om zijn groene natuur, mooie stranden en de idyllische dorpjes en natuur het gezellige Thassos-stad, wat tevens de hoofdstad is en een echte havenstad is.

Thassos ligt op een steenworp van de kust van Thracië. Het eiland tekent zich af in een silhouet van bergen die boven de groenblauwe wateren van de Egeïsche Zee uitsteken. De kustlijn, met flanken vol geurige dennenbomen van de berg Psari(1127m), kenmerkt zich door een opeenvolging van zandstroken en inhammen.
Thassos is een groen eiland met zonnige kusten en kent een uitstekende infrastructuur. Het heeft talrijke aantrekkelijke punten, waardoor het een ideaal verblijf is, sinds de oudheid al.
Voordat het een simpele toeristische bestemming werd, was het een van de meest dynamische gebieden in het noorden van Griekenland, waarvan nu nog de ruïnes met marmer uit Limenas getuigen.
Thassos is klein genoeg om per scooter te verkennen. Je kunt ook een busrit maken langs de kust of met een boot vanuit Thassos-stad naar de badplaatsen in het westen varen. De beste stranden liggen in het zuiden en westen. De kustplaatsen zijn buitenwijken van dorpen in het binnenland die na de beteugeling van de piraterij in de 19de eeuw zijn gebouwd.

Veel toeristen overnachten en genieten van het traditionele eten in Skala Potamias, 3km ten oosten van Potamia, maar Panagia, 2km noordelijker, is het drukst bezochte dorp in het binnenland.
Het ligt boven een zandige baai en bezit op een levendig dorpsplein en vele gerestaureerde 19de eeuwse huizen.

Stranden van Thassos

Thassos is een eiland met veel mooie stranden. De meeste stranden lopen geleidelijk af naar dieper water en zijn hierdoor ideaal om te bivakkeren met het gezin. De meeste stranden zijn van fijn witzand en zijn omgeven door bossen en olijfgaarden. Thassos heeft drukke toeristische stranden met alle faciliteiten en ook afgelegen rustige strandjes.