Vakantie Andros

De grootste toeristenplaats is Batsi en heeft een mooi zandstrand. Het eiland kent een aantal havens en klooster en weet ook de culturele liefhebber te boeien.

Ontdek Andros

Maak de meest indrukwekkende excursies, ontdek Andros zoals niemand anders het eiland heeft gezien. Andros is een relatief hoog eiland en kent hierdoor iets meer regenval dan de overige eilanden. Het is dan ook een relatief groen eiland met rivieren en zelfs watervallen.

Vakantie naar Andros

Vakantiehuis of villa huren op Andros

Bekijk het aanbod

Vakantiewoning Andros

Grieks genieten op Andros

Andros is het meest noordelijke eiland van de eilandengroep de Cycladen. Het eiland ligt op ongeveer twee uur varen vanaf de haven van Athene. Veel mensen bezoeken Andros tijdens een eilandhopvakantie, een vakantie waarbij ze meerdere Griekse eilanden in één vakantie aan doen. Toch vind je hier vooral nog veel Griekse toeristen, omdat Andros nog niet heel bekend is onder de westerse toerist.

Tot rust komen

De westerlingen die wel op Andros komen zijn voornamelijk vakantiegangers die willen genieten van een ontspannend vakantie. Daarvoor is het eiland perfect: je vindt hier een goede balans tussen sfeervolle stadjes en rustige plekken in de natuur. De mooiste stranden van het eiland vind je bij Nimborio, de baai van Fellos en in het noorden bij het groenrijke plaatsje Batsi. Denk aan een prachtig zandstrand, een helderblauwe zee en een uitzicht op andere eilanden in de Cycladen. Prachtig toch?

Bijzondere natuur

Het eiland kenmerkt zich door een hele groenrijke natuur, iets wat je niet op elk Grieks eiland terug ziet. Het eiland is rijk aan water door de Sarizabronnen, wat je goed terug ziet aan de vele groene plekken. Het klooster van Panachrantou is één van de plekken op Andros waar je dit goed terug kunt zien. Je hebt hier een bijzonder uitzicht over een groene vallei, verschillende gaarden met onder andere olijfbomen en sinaasappelbomen en natuurlijk over de blauwe zee.

Ontdek het eiland zelf

Je leert Andros het best kennen wanneer je zelf een huurauto of een scooter huurt en het eiland hiermee verkent. Bezoek hiermee niet alleen het bruisende Andros Stad met zijn lieflijke nauwe straatjes, de musea en de gezellige taverna’s maar ook juist het groene binnenland van het eiland waar je versteld zult staan van de vruchtbaarheid van dit mooie eiland.