Vakantiehuis Ios


Tussen de grotere eilanden Santorini en Naxos ligt het kleinere en lieflijke Ios, een bergachtig en droog eiland waar tientallen prachtige en idyllische plekken te ontdekken zijn. De naam Ios is afkomstig van een bloem dat veel op het eiland groeit: de Ia.

Lees meer >

Laat je verwonderen door al het moois dat Ios te bieden heeft.

Vakantiewoning Ios huren

Idyllisch Ios

Tussen de grotere eilanden Santorini en Naxos ligt het kleinere en lieflijke Ios, een bergachtig en droog eiland waar tientallen prachtige en idyllische plekken te ontdekken zijn. De naam Ios is afkomstig van een bloem dat veel op het eiland groeit: de Ia. De meeste mensen die op Ios wonen, wonen in de hoofdstad Chora, ook wel Ios Stad genoemd.

Feesten op Ios

Vanuit de jaren 80 staat het eiland bekend om een feesteiland. Toentertijd kwamen veel jongeren naar Ios om een week of langer te feesten. Vandaag de dag zie je daar in de horeca nog veel van terug: de mensen op het eiland leven echt van het toerisme. Er zijn tientallen restaurants, clubs en discotheken te vinden op Ios. Daarom zie je iedere zomer nog veel jonge toeristen op het eiland verschijnen.

Prachtige bergen

Toch is Ios méér dan een feesteiland. Zo heb je er een paar prachtige plekken die absoluut het bezoeken waard zijn. Stippel bijvoorbeeld een mooie wandelroute uit door de bergen van dit eiland. Omdat Ios een aardig klein eiland is ten opzichte van de andere eilanden in de Cycladen, kun je binnen korte tijd veel van het eiland zien. De wegen zijn nagenoeg allemaal geasfalteerd, zodat de plekken ook met de auto goed bereikbaar zijn.

Rustige strandjes

Ook zijn er een aantal bijzonder rustige stranden te vinden op het eiland, iets wat je misschien niet verwacht bij een feesteiland. Wanneer je vanuit Chora in het zuiden naar Plakotos in het noorden rijdt kom je onderweg een aantal prachtige en rustige baaien tegen waar je absoluut even moet stoppen. Hier vind je vaak de echte Grieken die tijdens een siësta even een frisse duik in het water nemen.