Vakantiehuis Sikinos


Tussen de eilanden Ios en Folegandros ligt het bijzondere Sikinos, een eiland waar je de echte Griekse schoonheid en rust nog terug zult vinden. Verwacht hier geen grote toeristische trekpleisters of restaurants.

Lees meer >

Laat je verwonderen door al het moois dat Sikinos te bieden heeft.

Vakantiewoning Sikinos huren

Schitterend Sikinos

Tussen de eilanden Ios en Folegandros ligt het bijzondere Sikinos, een eiland waar je de echte Griekse schoonheid en rust nog terug zult vinden. Verwacht hier geen grote toeristische trekpleisters of restaurants, maar juist een oase van rust waar ontspanning de boventoon heeft. Ontdek de schone wateren van Sikinos, de droge valleien en de prachtige herenhuizen.

Eilandhoppen

Sikinos is de perfecte bestemming tijdens een eilandhopvakantie, een vakantie waarbij je meerdere Griekse eilanden in één vakantie aan doet. Drie keer per week kun je vanaf de haven van Athene vertrekken met een veerboot naar dit wonderschone stukje Griekenland.

Hierbij kom je langs Syros, Paros, Naxos en Ios, enkele andere eilandhopbestemmingen die tevens meer dan de moeite waard zijn. Sikinos is net weer wat anders dan deze andere bestemmingen: hier vind je pas echt wat rust is. Op het eiland wonen namelijk slechts 280 inwoners! Op veel plekken op Sikinos kom je dan ook echt niemand tegen. Bezoek de mooie stranden en de gezellige dorpjes. In het centrum van het eiland, Chora, is het meest te doen. Hier vind je prachtige herenhuizen, maar ook enkele gezellige taverna’s en leuke Griekse winkeltjes.

Mooie wandelroutes

Veel vakantiegangers komen naar Sikinos voor de prachtige wandelroutes. Vanaf het havenplaatsje Alopronia is er slechts één weg die je kunt nemen om verschillende prachtige plekken te ontdekken. Deze weg leidt naar de hoofdstad van het eiland, terwijl je onderweg mooie witte huisjes, prachtige herenhuizen en een oud fort tegenkomt. Wanneer je toch aan de wandel bent, is het het wandelen waard om even door te lopen naar het monument Episkopi in het zuidwesten. Hier heeft ooit een tempel voor Apollo gestaan waarvan er nog wat resten te bekijken zijn.