Vakantiehuis Kythnos


Wanneer je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je écht tot rust kan komen, dan ben je op het eiland Kythnos aan het juiste adres. Dit kleine eiland ligt in het westen van de eilandengroep de Cycladen en is ongeveer 86 km2 groot.

Lees meer >

Laat je verwonderen door al het moois dat Kythnos te bieden heeft.

Vakantiewoning Kythnos huren

Rustgevend Kythnos

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je écht tot rust kan komen, dan ben je op het eiland Kythnos aan het juiste adres. Dit kleine eiland ligt in het westen van de eilandengroep de Cycladen en is ongeveer 86km2 groot. Vanaf Piraeus, de haven van Athene, ben je binnen drie uur met de veerboot op het eiland waar de rust en de ontspanning je al tegemoet komen wanneer je de haven bereikt.

Een oase van stranden

Het eiland heeft tientallen prachtige stranden, het ene strand nog mooier dan het andere strand. Het allermooiste strand ligt aan de oostkant bij Agios Stefanou. De rust, het blauwe water, het witte strand… je kunt hier echt even wegdromen! Omdat Kythnos niet echt ingesteld is op toeristen, rijdt er echter geen bus naar Agios Stefanou toe. Daarom moet je er lopend of met een (eigen) auto naar toe. Andere mooie stranden die de moeite waard zijn liggen aan de zuid-oost kant van Kanala.

Tot rust komen in een spa

In het noorden van het eiland ligt het plaatsje Loutra, een vissersdorpje en spa resort. Hoewel je de meeste hotels en accommodaties in de haven van het eiland vindt kun je op deze bijzondere plek ook verblijven op een aantal plekken. Het is een uitstekende verblijfplaats voor een ieder die echt tot rust wil komen tijdens een vakantie. Maak gebruik van het helende water en kom volledig tot jezelf.

Het mooiste van het eiland

Voor het meest schilderachtige dorpje van Kythnos moet je in de bijzondere hoofdplaats Chora zijn, ook wel Kythnos Stad genoemd. Hier vind je de typische witte Griekse huisjes zoals je die kent uit de folders. Ook kun je hier terecht voor enkele toeristenwinkeltjes, goede taverna’s en prachtige gebouwen uit de antieke tijd.