Vakantiehuizen op Lesbos

Vakantie eiland Lesbos waar de oude Griekse gewoontes goed bewaard zijn gebleven is een populaire vakantiebestemming en een ideaal eiland voor het huren van een prachtig vakantiehuis. Lesbos heeft verschillende toeristische eigenschappen die erg geliefd zijn blijkt al jaren uit de bezoekers aantallen. Lees meer
<–naar aanbod Griekenland

Kies je eigen bestemming en villa op Lesbos

Villas Molivos Castle


Lesbos – Eftalou/Molivos
Tot 6 personen

Molivos Hills


Lesbos – Molyvos
Tot 6 personen

Kalloni Beach Villas


Lesbos – Skala Kalloni
Tot 4 personen

Huize Rodi


Lesbos – Molivos
Tot 4 personen

Ouzo Villas


Lesbos – Plomari
Tot 7 personen

Eleia Seafront Villas


Lesbos – Petra
Tot 4 personen

Birds Bay


Lesbos – Petra
Tot 7 personen

Vakantiehuis of villa op Lesbos huren

Veel oude traditionele huizen en gebouwen, knusse dorpjes, oude monumenten, kerken en kloosters zorgen hiervoor. Maar ook de prachtige natuur en fantastische stranden gecombineerd met warme temperaturen mogen hieruit niet ontbreken.
Lesbos heeft ook zijn eigen natuurlijke warmwaterbronnen, beschermede natuurgebieden, biotopen en zelfs een zeer oud fossiel woud dat ooit versteende na een vulkanische uitbarsting.

Het gevoel van vrijheid in een vakantiehuis op Lesbos

Leer de geweldige cultuur en het fascinerende landschap van een van de mooiste eilanden van Griekenland kennen en huur een vakantiehuis of villa op Lesbos. Het eiland heeft een eigen vliegveld. U bent dus na aankomst zo in uw droomvilla om te genieten van het mediterrane klimaat, de natuur en de bodemschatten.

Een ruime villa op het derde grootste Griekse eiland

Het eiland Lesbos ligt in het noordoosten van de Egeïsche Zee. Het is het derde na grootste Griekse eiland. Het wordt bewoond door circa 90.000 mensen. Lesbos wordt ook wel Mytilini genoemd. Het eiland is vanuit historisch oogpunt bekend als de geboorteplaats van de beroemde dichteres Sappho. De aantrekkelijke steden van het eiland zijn het zeker waard om vanuit uw vakantiewoning op Lesbos met een bezoek te vereren. Naast de charme van de stadjes kunt u natuurlijk ook genieten van de vele heerlijke restaurants, bars en bezienswaardigheden.

Een vakantiewoning is een mooi startpunt om activiteiten te ondernemen

Een vakantiehuis op Lesbos is een mooi startpunt om Mithymna, een kasteelruïne uit de Middeleeuwen op een berghelling, te bewonderen.

Vele sportliefhebbers betrekken hier graag een villa om te kitesurfen op het heldere zeewater.
Zittend op het terras van uw vakantiewoning, ziet u zeker de hoogste berg van het eiland. De 968 meter hoge Olympos. De moderne tijd lijkt geen vat te hebben op de prachtige baaien en dorpjes met smalle straatjes op Lesbos. Bezoek na het ontbijt in de tuin van uw vakantiewoning ook eens de lokale markt om boodschappen te doen en gezellig rond te wandelen.

Verbreed uw horizon met een vakantiehuis op Lesbos

Een vakantiehuis op Lesbos is de meest ideale manier om op individuele wijze ontspannen vakantie aan de Middellandse Zee te vieren. Doe u tegoed aan de heerlijke Griekse gerechten op basis van de specialiteiten uit zee en de natuur. Een vakantiehuis verbreedt uw horizon en is het perfecte toevluchtsoord voor een wandel-, watersport- of strandvakantie. Lekker weg van de drukte en volkomen vrij om te doen wat u wilt. Bekijk het brede en bijzondere online aanbod. Uw vakantie in een villa of vakantiehuis op Lesbos is dan niet ver weg meer.

Lesbos tips van Liv

1. Het versteende woud bij Sigri. Een zeer drooggebied met imponerende boomstammen. Geeft een mysterieus gevoel als je daar loopt.
2. De stad gebouwd op de 7 heuvels: Mytilini. Bezoek dan zeker het Antieke theater van Mytilini. Een mooie stad met veel mooie straatjes, pleinen en gebouwen.
3. Molyvos vind ik een van de mooiste steden van Lesbos. In het verleden hebben daar 160 kastelen gestaan, daarvan is weinig overgebleven nu de dag. Wandel door de steegjes en leef je in de oudheid. Breng ook zeker een bezoek aan de bronnen uit de Turkse tijd. Molyvos een stad met erkenning!
4. Een dagje relaxen op het strand van Anaxos. Dit leuke plaatsje aan de noordkust van Lesbos weet mij altijd te voorzien van rust. Het liefst kom ik hier op de eerste vakantiedag om compleet te ontspannen op een strandbedje (met parasol) en het voelen van het fijne zand aan mijn voeten.