Vakantiehuis Kythira,
boek je villa

Vakantiehuizen Kythira

Een ongerept stukje Griekenland: het eiland Kythira! Te herkennen aan de olijf- en amandelbomen die verspreid over het eiland te vinden zijn. Ook de in het voorjaar bloeiende gele Semperviva bloem is direct te herkennen. Kythira is een ideale bestemming voor de huur van een villa of vakantiehuis en te kunnen genieten van alle rust en te mogen ontdekken…zowel aan de kust als in het binnenland.

Partners van Rentvilla.nl

Ross Holidays

Kythira

5/5

Eliza Was Here

Kythira

5/5

by June

Kythira

5/5

Vind jouw droom vakantievilla Kythira

Ontdek jouw droomvakantievilla op het betoverende Griekse eiland Kythira. Met zijn idyllische stranden, adembenemende natuur en charmante dorpjes, biedt Kythira de perfecte setting voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar een luxe villa met een privézwembad of een traditioneel stenen huisje met uitzicht op zee, er is een vakantiewoning die aan al jouw wensen voldoet. Geniet van rust, privacy en de warme Griekse gastvrijheid terwijl je jezelf onderdompelt in de schoonheid van dit eiland. Vind jouw droomvakantievilla op Kythira en beleef een vakantie vol ontspanning en betovering.

Naast Kythira (Griekenland) zijn deze landen ook het ontdekken waard

Vakantiehuis huren Kythira

Kythira is één van de legendarische geboorteplaatsen van Aphrodite. Op het eiland komen veel Atheners af op de stranden en de vakantiewoningen, vaak gebouwd in een mix van Egeïsche en Venetiaanse stijlen.

Chóra

is de hoofdstad van het eiland en heeft een Archeologisch Museum net buiten de stad. Geen van de Griekse eilanden daalt zo steil af naar zee als Kythira. Het grotere eiland Kythira is met zijn fraaie dorpen en verlaten stranden een verkenningstocht waard.

Van Athene vertrekken dagelijks vluchten naar Kythira en van Piraeus en de havens van Neapoli en Gytheio op de Peloponnesos varen veerboten naar het eiland. Voor de kust ligt het eilandje Avgó, de vermeende geboorteplaats van Aphrodite. De fraaie benedenstad met zijn robuuste 17de, 18de en 19deeeuwse herenhuizen is zeer populair bij gegoede Atheners.

Omgeving

Jachten, draagvleugelboten en veerboten meren aan in de beschutte haven van Kapsáli, ten oosten van Chóra. Het strand is matig, maar wordt toch druk bezocht met de warme zonnige dagen. De dichtstbijzijnde goede stranden zijn het kiezelstrand Fyri Ammos, 8km naar het noordoosten via Kálamos, met in het zuiden door de zee uitgeholde grotten, en het strand Chalkós, 7km ten zuiden van Kálamos.

Verder op het eiland

Je kunt Kythira het best per auto verkennen, omdat het eiland behoorlijk bergachtig is. ’s Zomers rijd er eenmaal per dag een bus van Agía Pelagí  naar Kapsáli.

Avlémonas, met zijn gewelfde pakhuizen en dubbele haven, is een aardige vissersplaats in het oosten van de rotsachtige kuststrook. Aan weerszijden van Kastrí Pointi liggen fraaie stranden. Boven Avlémonas staat op een heuvel de 6deeeuwse kerk Agios Geórgios met zijn fraaie mozaïekvloer.

Aan de andere kant van het eiland ligt Mylopótamos. Vanhier voert een pad westwaarts naar de kleine waterval Fónissa. Stroomafwaarts staat een molenhuis met een brug. Het hooggelegen Venetiaanse kástro in Káto Chóra, dat in het noorden en westen steil omlaag loopt, heeft in de verte iets weg van Palaióchora. De Agía Sofiagrot ligt 2,5km van Káto Chóra en 150m boven de zee, in de zwarte kalkstenen bodem. De schrijn bij de ingang is beschilderd met 13de eeuwse fresco’s die de Heilige Wijsheid en drie deugden voorstellen.

In de belangrijkste havenstad Agía Pelagia, meer naar het noorden, staan enkele hotels. Karavás, 5km naar het noordwesten, is een rustiger dorp met een paar huizen die tegen de steile hellingen van een rivierdal zijn gebouwd.

Eilanden voor de kust

Het kale eilandje Elasafonísi ten noorden van Kythira wordt veel door Grieken bezocht, vanwege zijn woestijnachtige stranden. Vooral fraai is Símos, ten oosten van een schiereiland, 5km ten zuidoosten van de haven. Het dunbevolkte eiland Antikythira, ten zuidoosten van Kythira, bezit geen stranden.

Stranden van Kythira

Stranden die een bezoek waard zijn om te bezoeken zijn:
Het strand van Agia Pelagia, Chalkos Beach, Firi Ammos, Paliopoli Beach, Platia Ammos Beach, Fourni Beach, Agios Nikolaos Beach, Kaladi Beach, Diakofti Beach, Melidoni Beach, Avlemonas Beach en Kapsali beach ten zuiden van Kythira.