Vakantiehuis Naxos


Met een kustlijn van maar liefst 148 kilometer is Naxos het grootste eiland van de Cycladen in Griekenland. Daarnaast is het ook het meest groene eiland in de Egeïsche zee: je vindt hier talloze groene valleien waar je uren rond kunt lopen. Ook is Naxos de ideale bestemming voor iedere reiziger die van een beetje historie houdt.

Lees meer >

Laat je verwonderen door al het moois dat Naxos te bieden heeft.

Vakantiewoning Naxos huren

Ontdek de historie van Naxos

Met een kustlijn van maar liefst 148 kilometer is Naxos het grootste eiland van de Cycladen in Griekenland. Daarnaast is het ook het meest groene eiland in de Egeïsche zee: je vindt hier talloze groene valleien waar je uren rond kunt lopen. Ook is Naxos de ideale bestemming voor iedere reiziger die van een beetje historie houdt. Op het eiland zijn diverse historische hoogtepunten te vinden zoals de vele oude kerkjes en en een 2500 jaar oude tempelpoort.

Cultuur snuiven op Naxos

Eeuwen geleden wordt het eiland Naxos al beschreven in de mythologie. Daarvan is nog veel te ontdekken en te zien op het eiland. Neem bijvoorbeeld de 2500 jaar oude tempelpoort van Apollo bij de haven van Naxos. Bij zonsondergang geeft deze poort vanaf de aankomende en vertrekkende veerboten een bizar maar prachtig gezicht. Tevens kun je in de steden zoals Naxos Stad goed zien dat er een grote geschiedenis aan het eiland vooraf is gegaan. De steden zijn allemaal opgebouwd uit kleine, idyllische straatjes met oude stenen huisjes waarin de Venetiaanse stijl nog goed te zien is. Het kasteel in het hart van de stad is prachtig om te zien. Hier ontdek je nog diverse details uit de 14e en 15e eeuw.

Eilandhoppen: de perfecte bestemming

Veel reizigers kiezen Naxos als een bestemming tijdens hun eilandhop-trip. Tijdens een dergelijke trip bezoek je meerdere Griekse eilanden tijdens één vakantie. Je kunt bijvoorbeeld binnen een week of twee weken vanaf Athene met de veerboot Naxos, Paros en Mykonos aan doen. Veel mensen wijken dan ook nog af naar Santorini, het eiland dat als één van de mooiste eilanden van Griekenland wordt gezien. Naxos is perfect om met bijvoorbeeld een huurauto binnen een paar dagen te ontdekken, helemaal wanneer je een gevarieerde vakantie wil. Je vindt hier zowel rust en ontspanning als een bruisend centrum met talloze winkels en restaurants.

De stranden van Naxos

Om tijdens het eilandhoppen ook even goed tot rust te komen biedt Naxos diverse prachtige stranden aan. Vooral in het zuiden van het eiland vind je mooie goudkleurige zandstranden met een azuurblauwe zee. Vooral Agios Prokopios en Agia Anna zijn twee erg populaire badplaatsen, omdat je hier naast een bijzonder strand ook hele mooie duinen vindt, iets wat je niet zo snel ziet op een Grieks eiland. Daarnaast liggen deze stranden aardig dichtbij Naxos Stad en vind je er tientallen sfeervolle taverna’s en restaurants. Een stukje verderop vind je nog andere, iets minder drukke, stranden zoals Kastraki, Alyko, Pyrgaki, Plaka en Ayassos. Ook hier zie je wederom een prachtig duinlandschap en word je verrast door een groot cederbos! Vooral het grote cederbos van Alyko is absoluut het bezoeken waard. Het is het grootste cederbos van heel Griekenland.