Vakantiehuis Tinos


Het Griekse eiland Tinos is een magnifieke plek voor de huur van een vakantiehuis of villa. Bekijk het aanbod vakantiewoningen en ervaar de mooie stranden tijdens een zonnige vakantie. Naast culturele bezienswaardigheden heeft Tinos een marmerindustrie. Op meerdere plaatsen wordt marmer gevonden en bewerkt. Het eiland wordt nog weinig door buitenlandse toeristen bezocht en is te bereiken per boot.

Lees meer >

Laat je verwonderen door al het moois dat Tinos te bieden heeft.

Vakantiewoning Tinos huren

Bijzonder Tinos

Vlakbij het bekendere eiland Syros ligt het eiland Tinos, een plek waar je nog bijna geen westerse toeristen vindt die naar dit eiland gaan om te genieten van een ontspannen vakantie. Wel zie je hier mensen die het eiland voor een dagje bezoeken omdat zij om religieuze redenen naar Tinos gaan. In Tinos Stad, de grootste stad van het eiland, staat namelijk de Kerk van de Heilige Moeder Maria wat het grootste bedevaartsoord van heel Griekenland is.

Religieus centrum

Wanneer je aan komt in de haven van Tinos Stad zie je de kerktorens op een hoog punt in de stad al staan. Het hele centrum van dit stadje is gericht op de religieuze toerist. Toch is het ook erg bijzonder om op deze plek te zijn wanneer je niet per se gelovig bent. De tientallen kraampjes met Mariabeelden, grote kaarsen en religieuze voorwerpen nemen je echt even mee naar een andere plek!

Sfeervol & gezellig

Daarnaast is het centrum van Tinos Stad ontzettend sfeervol: er zijn heel veel gezellige taverna’s te vinden waar je voor lage prijzen echte Griekse maaltijden krijgt. Tot laat in de avond is er genoeg te doen: Grieken houden van gezelligheid en zitten tot in de late uurtjes met familie en vrienden te eten en te borrelen.

Roadtrip rondom het eiland

Tinos biedt zich tevens perfect voor een prachtig tripje rondom het eiland. Er zijn diverse tours te boeken via verschillende busaanbieders in de haven, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een huurauto te huren en de mooie bergen van het eiland in te rijden. Onderweg zie je kom je heel veel witte kerkjes tegen met blauwe koepeltjes. Tip: rij vooral even naar het mooiste strand van het eiland: Agios Ioannis Porto ten oosten van Tinos Stad.