Villa of vakantiehuis op Syros

Laat je verleiden en bekijk het aanbod

Griekse cultuur en oudheid

Zon, strand en genot

Vakantiehuis Syros huren

Vakantiewoning of villa Syros huren

Gigantisch genieten op Syros

Het eiland Syros ligt in de eilandengroep de Cycladen en behoort tot één van de minder bekendere Griekse vakantiebestemmingen onder westerlingen. De Grieken zelf gaan hier al járen op vakantie! Dat is niet gek: het eiland heeft alles te bieden wat je kunt verwachten: prachtige baaien, indrukwekkende kliffen en gezellige stadjes.

Op zoek naar ontspanning

Syros is de perfecte bestemming wanneer je op zoek bent naar een rustige vakantie. Aan te raden is om dan net na het hoogseizoen te gaan. Het weer is dan nog ontzettend goed, denk aan 25 tot 30 graden en er is overal genoeg te doen en te zien. Je kunt Syros bereiken met het vliegtuig, maar het is gebruikelijker om de veerboot te nemen vanaf de haven van Athene of vanaf één van de andere eilanden tijdens eilandhoppen.

Sfeervol Hermopolis

Wanneer je met de boot aan komt op het eiland zie je als eerst de hoofdstad Hermopolis. Op het eerste gezicht lijkt het een druk en groot eiland. Niets is minder waar, want wanneer je de stad uit rijdt ben je binnen vijf minuten op de droge vlaktes van Syros. Toch is Hermpolis hartstikke leuk om even rond te lopen. Naast een bruisend centrum met gezellige taverna’s en leuke nauwe straatjes vind je hier tientallen gekleurde Griekse huisjes.

Zon, zee en strand

Het eiland kent een paar prachtige stranden die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Het kleine strandje is ondanks de omvang het grootste en mooiste strand van heel Syros en ligt bij Galissas aan de westkant van het eiland. Hier lig je tussen de bamboeparasols uit te kijken naar een bijzonder stukje helderblauwe zee. Tip: bij zonsondergang zakt de zon precies tussen twee heuvels het water in wanneer je op het strand staat.