Het vakantie genot van Andalusië

[rcblock id=”18738″]

Met een tapasbord vol met echte Spaanse serranoham, heerlijke olijven en goed glas wijn kijk ik naar een dansend flamenco-gezelschap. De temperatuur in de avond in deze tijd van het (na-)jaar is heerlijk en ik kan hier nog wel uren blijven zitten. Andalusië in Spanje is het perfecte gebied om een prachtige rondreis te maken. Huur een bijzondere camper of een auto en ga langs mooie steden zoals Malága, Sevilla, Cadiz en Marbella. 

Puur genieten

In dit gebied kun je diverse soorten vakantie vieren. Mijn roadtripjes door het bergachtige gebied bij Granada zijn misschien wel het mooist. De Sierra Nevada is een van de meest indrukwekkende berggebieden waar ik ooit ben geweest. In het dal van dit prachtige landschap zijn veel vakantiewoningen te vinden. De ideale plek, want je bent vanuit je bed in je vakantiehuis in Andalusië  binnen no time in de stille natuur. In de ochtenden is het een waar niemandsland: je waant je even helemaal alleen op de wereld. Ik vergeet daarom ook nooit mijn fototoestel en mijn verrekijker wanneer ik in de Sierra Nevada ben. Deze momenten zijn het meest goud waard, want voordat je het weet worden de bergen enthousiast beklommen door wielrenners en wandelaars. Geef ze eens ongelijk!

Zon, zee en strand

Van een vakantie in Andalusië kun je een heel divers verblijf maken. Vooral wanneer je een rondreis gaat maken zie je zoveel verschillende omgevingen, mensen en natuur. Vanuit de bergen, de stilte en de prachtige uitzichten in Granada op naar het populaire strand aan de Costa del Sol. Huur een villa of een vakantiewoning in Malága of Marbella om optimaal te kunnen genieten van een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. Ik vind het heerlijk om overdag lekker in de zon een boek te lezen of een duik te nemen in de verfrissende Middellandse Zee, om vervolgens in de avond het bruisende centrum van een stad zoals Malága in te gaan. Proef vooral lokale delicatessen, zoals Spaanse rauwe ham of verse vis uit de zee. Vergeet ook niet om bij de koffie een lekker Andalusisch gebakje te nemen, de lekkernij waar de streek om bekend staat.

[rcblock id=”18152″]

De ideale bestemming

Andalusië is een hele fijne bestemming door het hele jaar heen. Mijn favoriete maand om richting de Costa del Sol te vertrekken is september, omdat je dan net na de drukte van de zomervakantie zit. De temperaturen kunnen overdag zelfs nog oplopen tot 30 graden, dus wat wil je nog meer? Je kunt er echter ook prima terecht in de rest van het jaar. Het is er bijna altijd veel zonniger en warmer dan in Nederland. Er zijn niet voor niets veel mensen uit Nederland en andere landen die er voor kiezen om te overwinteren in deze warme zomerse streek. Ben je klaar om je koffers te pakken? Ga naar één van mijn favoriete vakantiehuizen nabij Malága, Marbella of het prachtige Cadiz. Dat is absoluut Genieten met een grote G.

Tot snel in het zonnige Spanje. Adiós!

Liefs, Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item