3 tips voor het inrichten van je tuin

Bij het te huur aanbieden van een vakantiewoning is het niet alleen zaak om de inrichting aan de binnenzijde van de woning op orde te hebben. Kijk ook naar de tuin! Immers, veel mensen zullen tijdens hun vakantie voornamelijk buiten willen zijn. Heb je een tuin met een zwembad? Kies je voor een tuin met een groot aantal planten, om zo voor een sfeervol geheel te zorgen? Heb je al eens gekeken naar de laatste trends in de collectie tuinmeubels van bekende winkels? In dit artikel zetten we een aantal tips op een rijtje, die je helpen om wat van de tuin bij je vakantievilla te maken! 

Tip 1: zorg dat ieder gezinslid zich kan vermaken

Huurders van je vakantievilla willen volledig tot rust kunnen komen. Zorg er daarom voor, dat er in de tuin voor ieder gezinslid wat te doen is. Denk aan een gazon voor de spelende kinderen, eventueel met een voetbaldoel en bijvoorbeeld een basketbalpaal. Ouderen wensen een terras met comfortabele tuinmeubelen. Ook de parasol mag niet ontbreken! Zeker in de warme landen wil men niet de hele dag in de zon moeten zitten. Met een parasol creëer je schaduw. Ook outdoor tafels zijn onmisbaar in iedere tuin. Men wil immers buiten kunnen eten in de avond! Combineer de tafel met een barbecue.

Tip 2: zorg voor voldoende privacy in de tuin

Mensen willen onbezorgd in hun bikini of badpak in de tuin kunnen liggen, zonder in de gaten te worden gehouden door de buren. Zorg er om deze reden voor dat men voldoende privacy in de tuin heeft. Kies voor een hoge haag langs de grenzen van de tuin van je vakantievilla, of plaats een paar hoge bomen in de tuin. Het voordeel van de bomen is dat ze direct voor meer schaduw zorgen. Andersom is het nadeel van een boom dat er licht uit de tuin wordt genomen.

Tip 3: kies voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Niet onbelangrijk voor tuinen bij een vakantievilla is het feit, dat de tuin onderhoudsvriendelijk moet zijn. Je moet de tuin makkelijk kunnen (laten) onderhouden voor de volgende huurders in de vakantievilla trekken. Een boom kost meer onderhoud dan een haag. In die zin, dat je mogelijk een hoogwerker nodig hebt om de boom te kunnen snoeien. Voor het onderhoud aan een haag is een ladder voldoende. Daarbij is het maaien van rechte stukken gras makkelijker, dan een gazon met een aantal borders in het midden hiervan.

Deel dit item