4 Duiklocaties in Europa voor je vakantie

Europa heeft aardig wat adembenemende onderwaterplekken. De ervaren duikers onder ons weten deze plekken op eigen houtje te vinden. Maar geldt dat ook voor de beginnende duiker? Daarom vier duiktips voor in Europa.

Duiken bij Malta

Al jaren worden duikers aangetrokken door dit bijzondere eiland met haar rotsachtige kustlijn. Verder is het water hier ook daadwerkelijk kraakhelder en liggen er een aantal schitterende wrakken verborgen. Het onderwater leven bij Malta is indrukwekkend. Er leven onder andere zwaardvissen, zeebrasem en heremietkreeften.

Vakantie Malta >

Duiken bij Cyprus

Het eiland heeft veel variatie en is hierdoor zeer geschikt voor de duikliefhebber. Eenvoudig van de kant je duikjes maken, en ook de omliggende eilandjes zijn een bezoek waard vanwege het diepere water.
De kans dat je in de diepere wateren een school tonijnen tegenkomt is aanwezig. Zo nu en dan worden er exoten waargenomen die via het Suez kanaal de Middellandse Zee zijn binnen gezwommen.

Vakantie naar Cyprus >

Duiken in Spanje

La Llosa schijnt een van de mooiste duikplekken van de Spaanse Costa Blanca te zijn. La Llosa is een onderwater rif dat meer dan 40 meter naar beneden gaat. De enorme rotsen maken het onderwater landschap heel erg interessant.
Vanwege de grote van deze duik plek kun je veel verschillende duiken uitoefenen om de rijkdom aan plant- en diersoorten te bewonderen.

Vakantiehuis Spanje >

Duiken in Kroatië

Kroatië wordt steeds meer een populaire (vakantie) duikbestemming van Europa. In Istrië en rond de eilanden Krk en Cress bevinden zich meerdere duikcentra. Maar zuidelijker in Dalmatië, rond de eilanden van het nationale park Kornati is het nog maar net in opkomst.
Hier is het water erg schoon. Zicht tot 40 meter is hier meer dan mogelijk. In dit nationale park zijn bij de 7 eilanden locaties opengesteld voor sportduikers.
De Kornaten zijn een beschermd gebied en je vindt hier dan ook zeer visrijke wateren en mooie onderwater wanden.
De flora en fauna zijn typische Mediterraan en op de zanderige bodem worden regelmatig roggen, hond- en kathaaien aangetroffen. Watertemperatuur zomers kan oplopen tot 25 graden.

Deel dit item