4 x restaurants op Thassos

[rcblock id=”18429″]
Bij een geslaagde vakantie hoort lekker eten, daar zijn we het vast wel over eens. Je vakantiebestemming kent hoogstwaarschijnlijk tientallen restaurants waardoor je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Op het Griekse eiland Thassos heb je een aantal prachtige plekken waar je én lekker kunt eten én optimaal kunt genieten van een bijzondere ambiance in een magische omgeving. We hebben de beste restaurants op Thassos voor je op een rijtje gezet zodat je niet alle horecagelegenheden af hoeft te gaan voordat je een lekker hapje gevonden hebt. Denk aan typische Griekse restaurants met echte Griekse gezelligheid maar ook aan sfeervolle plekken met een nog meer uitgebreide menukaart.

Karnagio Beachbar, Thassos Stad

Op nummer 1 zonder twijfel Karnagio Beachbar (de grote foto bovenaan spreekt boekdelen), misschien wel het restaurant met het allermooiste uitzicht van heel Thassos. Zak onderuit in een van de zitzakken terwijl je geniet van een heerlijke frisse cocktail voordat je aanschuift voor een lekkere maaltijd. Het terras heeft een fraaie ligging: je kijkt uit over de zee en de bergen in de verte. Zorg ervoor dat je lekker blijft zitten terwijl de zon ondergaat: terwijl je een vorkje prikt verandert de hemel hier in oranje, roze en andere sprookjesachtige kleuren. Karnagio Beachbar is de perfecte plek voor een kleine maaltijd, je kunt hier geen grote diners krijgen. Denk aan brood, olijven en pasta’s.

Karnagio Beachbar, picture from Karnagio Beachbar Facebookpage

Mesogeios Restaurant, Thassos Stad

Iets buiten het bruisende centrum ligt Mesogeios Restaurant, een eetgelegenheid waar je kunt genieten van echte Griekse gezelligheid. Juist wanneer je gek bent op een ontspannen sfeertje zonder dat je felle LED-lampen en toeristische trekpleisters ziet is Mesogeios de place to be. Je kunt hier onder andere terecht voor overheerlijke inktvis van de grill, verse salades, gebakken vis en nog veel meer. Dat het restaurant zo gericht is op vis is niet heel gek: je vindt de plek vlakbij de veerhaven.

[rcblock id=”18124″]

Pigi Taverna, Thassos Stad

Echt Grieks eten doe je in Thassos Stad bij Pigi Taverna, een sfeervol restaurant midden in het centrum, maar toch ongeveer 200 meter af van de echte drukte. Hier zie je veel locals eten, wat betekent dat je er écht goed Grieks kunt eten. Denk aan Griekse mezedes, verse vis, heerlijke kazen, verse salades met daarbij de beste huiswijnen. Het personeel van Pigi Taverna doet er met hun grote gastvrijheid alles aan om je zo goed mogelijk thuis te laten voelen. De avond goed afsluiten doe je natuurlijk met een sterke ouzo of met een steengoede espresso freddo.

Tavernaki Restaurant, Thassos Stad

Vind je dat typische Griekse eten wel wat? Bezoek dan tijdens je vakantie ook Tavernaki Restaurant, een gezellig familierestaurant met een bijzondere Griekse inrichting. De sfeer wordt door velen bestempeld als subliem, de gastvrijheid van eigenaren Nikos en Kostas wordt gezien als onvergetelijk en de menukaart is ontzettend uitgebreid. Wat kun je hier zoal verwachten qua eten? Denk bijvoorbeeld aan verse barbounia, heerlijke kleftiko en gevulde kalamarakia! Ook het straatje waar het restaurant gelegen is is zeer levendig en leuk om na het eten nog even rond te lopen.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item