4x leuke excursies op Ibiza

Ibiza is een eiland met verschillende gezichten. Wanneer je een vakantie op Ibiza boekt heb je dan ook de garantie dat je een hele diverse vakantie kunt beleven. Het eiland is bijvoorbeeld de perfecte bestemming wanneer je op zoek bent naar rust en ontspanning maar biedt ook de ideale locatie voor een feestje hier en daar. Wil je liever shoppen, hier en daar wat cultuur snuiven of iets actiefs ondernemen? Ook dan is Ibiza de ideale vakantiebestemming. Je kunt er leuke excursies ondernemen. We hebben er vijf voor je op een rij gezet.

Boottochten maken

Omdat Ibiza een eiland is is het een hele goede locatie voor een onvergetelijke boottocht. Boek een tripje met een luxe jacht en geniet van het eiland vanaf het helderblauwe water of huur zelf een zeilbootje. De meest bekende excursie per boot is de boottocht naar het eiland Formentera, het kleine zusje van Ibiza. Op dit eiland vind je een magische natuur, ultieme rust en prachtige kleine dorpen. De boottocht er naar toe is tevens meer dan adembenemend te noemen: het water midden op zee is zo ontzettend blauw dat je er eigenlijk wel in wilt springen. Neem je fotocamera mee om de momenten op de boot vast te leggen.

Eilandentour

Een andere interessante optie is het boeken van een eilandentour. Tijdens deze tour ga je vanaf Ibiza met de boot rondom het eiland varen en bezoek je het eiland Tagomago. Geniet daar van de vele zeldzame vogels, de mooie oude dorpen en een kleurrijke kustlijn. Met deze uitgebreide boottrip kom je tevens langs de zoutvlakten van Ses Salinas waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over die natuurfenomeen. Natuurlijk brengt deze boottocht je ook langs alle magische stranden en onontdekte plekjes waar je mooie plaatjes kunt schieten. Op deze manier ontdek je Ibiza van een totaal andere kant.

Onderwateravontuur met de aquariumboot

Natuurlijk kun je de onderwaterwereld bekijken met een duikbril en een snorkelset maar wanneer je geen duikcertificaat hebt is er nog een andere manier om kennis te maken met het leven onderwater: met een aquariumboot. In de vele havens van Ibiza vind je verschillende onderwaterboten waarmee je op excursie kunt gaan. Deze excursie is voornamelijk erg populair onder gezinnen met kinderen. Wel de onderwaterwereld bekijken maar geen zin in een boottocht? Bezoek dan Cap Blanc in San Antonio waar je in de natuurlijke grotten een kijkje kunt nemen.

Jeepsafari boeken

Wanneer je liever met je benen op de grond blijft is het aan te raden om een jeepsafari te boeken. In het noorden van het eiland vind je een indrukwekkend natuurgebied en vele verschillende vakantiehuizen op Ibiza waar je diverse safari’s met gids kunt ondernemen. Je komt langs kleine dorpen, dichtbegroeide natuurgebieden, smalle wegen en meer. Een jeepsafari op Ibiza is avontuurlijk en leuk voor het hele gezin. Het grote voordeel van een dergelijke excursie is dat je op delen van het eiland komt met de jeep waar je normaal gesproken niet zo snel kunt komen. Je ontdekt dus veel meer van Ibiza op deze manier!

Deel dit item