5 redenen om in 2019 naar Griekenland te gaan

Het nieuwe jaar komt alweer dichterbij: we krijgen weer regen, vorst en wellicht sneeuw! Daarom kan ik me voorstellen dat je niet kunt wachten om even weg te dromen bij een zonnige bestemming. Heb je je vakantiebestemming voor 2019 nog niet gekozen? Dan geef ik je vijf redenen waarom je dit jaar naar Griekenland moet gaan.

Diverse eilanden

De belangrijkste reden is dat Griekenland een land is met veel gezichten en diverse eilanden. Zo vind je op het ene eiland indrukwekkende rotsformaties terwijl het andere eiland kenmerkend is door de groene omgeving en de kleurrijke stranden! Juist daarom is een vakantie naar Griekenland zo bijzonder: op ieder eiland is wat anders te ontdekken. Een grote aanrader is daarom eilandhoppen Griekenland waarbij je meerdere eilanden bekijkt in één vakantie. Bezoek bijvoorbeeld vanaf de haven van Athene magische eilanden in de Cycladen, zoals Naxos, Mykonos en Santorini.

Goedkoop

Een ander groot voordeel is dat Griekenland als vakantiebestemming redelijk goedkoop is. Wanneer je buiten het hoofdseizoen boekt of ver van tevoren je vakantie boekt ben je sowieso al minder geld kwijt dan in verhouding met landen zoals Spanje of Portugal. Tel daarbij op dat excursies, activiteiten en eten en drinken op de Griekse eilanden ook nog eens voordelig zijn. Je kunt er al uiteten voor slechts een tientje per persoon! Dat maakt een vakantie op de Griekse eilanden extra uitnodigend. Optimaal genieten voor weinig geld op een fraaie vakantiebestemming.

Prachtige stranden

In ons koude kikkerlandje verlangen we vaak genoeg naar een prachtig strand met een lekker warm zonnetje. Op de Griekse eilanden ligt de temperatuur in de zomer gegarandeerd boven 25! Op sommige plekken kan het zelfs 40 graden worden. Dan is het wel heel prettig dat je een mooi strand om de hoek hebt om je dag te spenderen. De mooiste stranden vind je op Kreta, Chalkidiki, Kefalonia en Zakynthos: onontdekte baaien met azuurblauw water, witte stranden en bijzondere uitzichten. Dat moet je een keer meegemaakt hebben.

Gastvrije mensen

Waar je ook komt in Griekenland: op ieder Grieks eiland zijn de mensen ontzettend gastvrij. In de meer bruisende steden en dorpen kan men weliswaar een woordje Engels maar je zult zien dat je in een traditioneel restaurant of ergens in the middle of nowhere niet te maken krijgt met een Griek die ontzettend goed Engels kan spreken. Voor de Grieken maakt dat helemaal niet uit: ze zullen er alsnog alles aan doen om je thuis te laten voelen. Juist dat is zo’n fijn gevoel tijdens een vakantie.

Lekker eten

En last but not least: de Griekse keuken is héérlijk! Wanneer je eenmaal in Griekenland bent geweest wil je waarschijnlijk niet anders. Ieder eiland kent traditionele sfeervolle taverna’s met een diverse keuken. Geniet van de verse salades met feta, huisgemaakte tzatziki, verse olijven, brood met olijfolie, gebakken kaasjes, mezedes (soort tapas) en kruidige vleesgerechten zoals souvlaki en gyros. Daarnaast staan de Grieken bekend om uiterst goede koffie: sluit je diner af met een kwalitatief bakje koffie of met een echte Griekse wijn.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item