5 x Grieks eten op Zakynthos

Ga je dit jaar naar het bijzondere Zakynthos en heb je zin in een heerlijke Griekse maaltijd? Op dit fraaie eiland vind je een aantal gezellige taverna’s en restaurants waar je goed Grieks kunt eten. Denk bijvoorbeeld aan frisse salades, gekruide vleesspiezen, verse kazen en nog veel meer. Dit combineer je natuurlijk met een fris Grieks wijntje of een lekkere (alcoholvrije) cocktail! We hebben vijf restaurants voor je op een rij gezet waar je tijdens je vakantie op Zakynthos absoluut even moeten aanschuiven.

Je vakantie naar Zakynthos >

Tazies in Kalamaki

Voor de beste gyros van het hele eiland ga je naar restaurant Tazies in Kalamaki. Verwacht geen groot luxe restaurant, maar juist een kleine, sfeervolle taverna waar de koks precies weten wat écht Grieks koken is. Een bezoek aan Tazies kan op ieder moment van de dag: wanneer je tussendoor zin hebt in kwalitatieve gyros, als avondmaaltijd en zelfs midden in de nacht na een avondje stappen. Ideaal dus wanneer je gek bent op goed Grieks vlees.

Zorbas Greek Taverna in Tsilivi

Authentieke Griekse gezelligheid vind je bij Zorbas Greek Taverna in Tsilivi. Neem plaats in de mooie binnentuin en geniet van de geuren van de excentrieke kruiden. Wat betreft eten kan het alle kanten op bij Zorbas: neem bijvoorbeeld een verse Zorbas steak of ga voor een verse Griekse salade met olijven en feta. Extra leuk detail: bij Zorbas draaien ze altijd traditionele Griekse muziek om de sfeer compleet te maken.

Ammos Taverna in Zakynthos Stad

Heb je meer zin in verse vis met een goed glas Griekse witte wijn? Breng dan een bezoekje aan Ammos Taverna in Zakynthos Stad. Dit restaurant biedt de nodige gezelligheid en een gevarieerde menukaart waar voor ieder wat wils te vinden is. Het personeel is er ontzettend vriendelijk en zal je na een warm onthaal behandelen als een prins(es)! Begin je diner met vers knoflookbrood en huisgemaakte tzatziki en geniet achteraf van een smaakvolle raki, die je van het huis krijgt.

Ethnic in Argassi

Ethnic is een andere taverna dan de meeste taverna’s op het eiland. Het restaurant wordt gerund door een Australische familie en je kunt er heerlijk Grieks eten. Dat zie je al aan het publiek dat er komt: de Griekse locals zelf prikken graag een vorkje mee bij Ethnic. Geniet van Griekse gyros, een grote portie spareribs of een verse salade met smaakvol brood en sausjes. De vleesgerechten komen rechtstreeks van de grill waardoor je altijd te maken krijgt met een lekker grillsmaakje. Een aanrader dus!

Vrisaki in Alykanas

In Alykanas vind je restaurant Vrisaki, een gezellig Grieks restaurant waar kwaliteit voorop staat. Je kunt hier terecht voor diverse Griekse maaltijden, lekkere wijnen, goede desserts en optimale gezelligheid. Probeer de runderfilet, de gyros of ga voor de verse vis. Combineer deze met brood, een salade, lekkere sausjes en olijven en je maaltijd is compleet. Tip: reserveren is aan te raden omdat het vrijwel altijd druk en vol is bij Vrisaki. Dat zegt natuurlijk genoeg over de kwaliteit van het restaurant. Eet smakelijk!

 

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item