6x lekker eten in Palma de Mallorca

Bij een vakantie op het Spaanse eiland Mallorca is een bezoekje aan hoofdstad Palma de Mallorca meer dan je tijd waard. Hoewel ik echt gek ben op een zon-, zee- en strandvakantie vind ik het af en toe ook heerlijk om door een stad te dwalen, op zoek naar mooie historische hoogtepuntjes en lekkere restaurantjes voor een goed diner of een borrel. Door de jaren heen heb ik een aantal hotspots verzameld waar ik het liefste heen ga voor de lokale Spaanse keuken of voor een goed internationaal gerecht. Ik neem je mee naar mijn favoriete plekken.

Bezoek je eigen Mallorca >

Restaurant Peix Vermell

Peix Vermell is zonder twijfel een van de beste restaurants van Palma de Mallorca. Het eten is er subliem te noemen, het personeel is ontzettend gastvrij en je kunt er heel gezellig zitten. Het is bijvoorbeeld geen probleem wanneer je solo op reis bent: op veel plekken in de hoofdstad kun je echte Spaanse paella eten maar dan vaak gedeeld met een ander persoon. Bij dit restaurant is dat niet het geval: kwalitatieve paella voor één persoon! Combineer deze met een goede Spaanse wijn en je diner is helemaal compleet. Probeer ook eens de verse vis, de kleinere hapjes of de heerlijke vleesgerechten.

Basmati

Voor een authentieke Indiase hap ga ik naar restaurant Basmati, een gezellige plek met een uitgebreide menukaart. Hoewel ik vaak van mening ben dat de meeste Indiase restaurants gezelligheid missen is Basmati meer dan een sfeervolle plek te noemen. Je kunt er voor een vaste prijs genieten van een aantal vaste voor- en hoofdgerechten, zoals curries, lamsvlees, rijst, hapjes en veel meer. Daarbij krijg je een fles water en een fles wijn (wanneer gewenst) bij je maaltijd wat het toch wel erg bijzonder maakt. Eten bij Basmati is een hele welkome afwisseling wanneer je niet iedere dag tapas wilt eten.

Bar Espana

Bar Espana is ook een van mijn favoriete plekken om een hapje te eten. De sfeer is er perfect en het eten is ontzettend fraai te noemen. Je komt hier voornamelijk voor lekkere kleine gerechten, de welbekende tapas. Het leukste aan Bar Espana vind ik dat je midden tussen de locals zit, wat over het algemeen genoeg zegt over de keuken van de desbetreffende locatie. Een ander groot pluspunt is dat het in vergelijking met de meer toeristische tapasbars ontzettend betaalbaar is en dat je al voor weinig geld redelijk veel tapas en pinchos kunt proberen.

Badal Burger

Zo nu en dan heb ik ook gewoon zin in een lekkere simpele maaltijd zoals een goede hamburger met verse frites. Daarvoor ga ik niet naar de plaatselijke snackbar maar zoek ik altijd wel een leuk plekje uit om te eten. Ik stuitte bij deze zoektocht eens op Badal Burger, een sfeervol restaurant met een gevarieerde burgerkaart. De homemade friet wat je erbij geserveerd krijgt is ook absoluut heel lekker. Een groot voordeel vind ik dat er voor vegetariërs ook meer dan genoeg keuze te krijgen is op het gebied van hamburgers. Dat zie je niet vaak in dergelijke toeristische gebieden.

L’Ospite

Ben je in Spanje maar heb je zin in een echt Italiaans hapje? Daar kijk ik niet van op: ik ben gek op de Italiaanse keuken en hoewel ik best zonder kan is het mooi meegenomen wanneer je op de plek van bestemming goed Italiaans kunt eten. Restaurant L’Ospite in de hoofdstad is een dergelijke plek waar je heel goed kunt genieten van de Italiaanse keuken. Het leukste aan dit restaurant is dat de chefkok bij ieder gerecht komt vertellen wat het precies is en waar het vandaan komt. Het overige personeel weet dan weer heel goed welke wijn bij welk gerecht past wat het geheel tot een echt feestje maakt!

La Despensa del Barón

Last maar zeker not least: het luxe restaurant La Despensa del Barón, een ietwat duurder restaurant dan de plekken hiervoor maar desalniettemin het bezoeken waard. Wanneer je op internet op ‘restaurants Palma de Mallorca’ zoekt is de kans groot dat je dit restaurant voorbij ziet komen. Dat is niet voor niets zo: je kunt hier ontzettend goed eten uit de Spaanse keuken. Kies bijvoorbeeld voor een aantal losse tapas of ga voor een heerlijk hoofdgerecht met dito wijn. Tip: kies de gegrilde groenten met varkensvlees als hoofdgerecht of ga voor een verse vis of een lekkere biefstuk als hoofdgerecht. Ik weet zeker dat je niet teleurgesteld zult zijn wanneer je een bezoekje brengt aan dit restaurant.

Heb jij nog tips omtrent restaurants op Palma de Mallorca? Kom deze restaurants ontdekken op dit zonnige eiland en boek vakantie met een gehuurd vakantiehuis op Mallorca.

Ik ben benieuwd! Liefs Liv,

het meisje van Rentvilla

Deel dit item