Actieve vakantie in de Algarve

[rcblock id=”18778″]

Uren wandelen en op plekken komen die je met de auto niet kunt bereiken. Alleen op die manier ontdek je de echte geheime parels van een land. Ik kan me altijd vermaken in een grote stad met veel toeristische attracties, maar een vakantie waar ik me echt op mijn plek voel? Dat is toch wel ergens waar ik plekken kan ontdekken die niet bekend staan bij de grote massa. Stukken echte robuuste natuur, sfeervolle koffietentjes net achter die grote toeristische straat, gesprekken met locals. Daarom spreken actieve vakanties mij enorm aan: je ontmoet mensen die je in grote steden bijna niet ziet en je ziet vaak de mooiste natuurlijke wonderen van een land. De Algarve in Zuid-Portugal is een van mijn favoriete gebieden om een actieve vakantie te beleven. Er is daar zoveel te zien, te ontdekken en te doen dat ik liever vandaag dan morgen terug ga.

Wandelen in ongerepte natuur

De Algarve is een uitstekend gebied om urenlange wandelingen te maken. De wandelroutes langs de kust zijn mijn favoriet. Grillige rotsen, hoge paden, prachtige uitzichten met onderweg ergens een duik in het azuurblauwe water van de zee, daar mag je mij elke dag voor wakker maken. Ik zorg er dan ook vaak voor dat ik tijdens een vakantie op meerdere plekken slaap. Hoe fantastisch is het om van vakantiewoning naar vakantiewoning te wandelen? Er zijn een aantal prachtige wandelroutes die je kunt lopen. Neem bijvoorbeeld de wandeling langs Via Algarviana, een indrukwekkende wandeltocht vanaf de Spaanse grens tot aan het meest zuidwestelijke puntje van Portugal. Het is een route van ongeveer 120 kilometer die je in een week kunt afleggen, waarbij je zelf je tempo kunt bepalen. Natuurlijk kun je er ook langer over doen als je dat wilt. Ik word altijd ontzettend blij van de ongerepte natuur die ik onderweg tegenkom. Met een beetje geluk kun je zelfs ergens op het platteland een mooie villa in de Algarve huren. Zo heb je een beetje van alles wat: indrukwekkende bergen, adembenemende uitzichten maar ook dat plattelandse in het boerenland.

[rcblock id=”18779″]

Golf in de Algarve

Zuid-Portugal staat tevens bekend om een andere actieve bezigheid. Veel mensen gaan richting de Algarve om een balletje golf te slaan op een van de vele golfbanen. Je hebt er misschien wel eens van gehoord: Vale do Lobo, San Lorenzo, Monte Rei, allemaal bekende golfbanen in Portugal. Het is een van de meest aantrekkelijke gebieden van heel Europa om deze sport uit te oefenen! Aan het eind van mijn wandelvakantie vind ik het heerlijk om op deze manier te ontspannen. Hoewel het wel tamelijk actief is, is er bijna niets meer relaxed dan op je gemak een balletje te slaan op een van de mooie golfbanen dat het gebied rijk is. Veel banen in Portugal zijn ontwikkeld door bekende golfarchitecten, wat je er goed aan af kunt zien. Bij de meeste golfbanen heb je een prachtig uitzicht over het platteland of juist over een bijzonder kustgebied. Dat maakt het golfen nog ontspannender. In de avond kun je op het terras bij de golfbaan nagenieten van een lekker hapje en een fris drankje. Het is de ideale manier om een perfecte dag af te sluiten. Vlakbij de grote golfgebieden liggen vaak hotels en appartementen. Ik trek me liever terug in mijn vakantiehuis in Portugal om zo optimaal te kunnen genieten van een beetje activiteit maar ook van een welverdiende rust. Er is niets beters dan overdag en in de avond op een bruisende plek te zijn, maar in de nacht in slaap te kunnen vallen op een stille plek.

Outdoor sporten in de Algarve

Is wandelen of golfen je niet actief of spannend genoeg? Ook dan heeft de Algarve genoeg voor je te bieden. Wat dacht je van raften in mooie canyons met onvergetelijke uitzichten? Ik weet de eerste keer dat ik ging raften nog goed. De adrenaline schoot door mijn lijf! Wat een intense manier om de Portugese natuur te ontdekken. Het gevoel wat je krijgt van zo’n actieve outdoorsport is bijna niet te omschrijven. Sindsdien boek ik iedere keer dat ik naar de Algarve ga een avontuurlijk uitje met een raftboot. Je leert niet alleen de natuur op haar mooist kennen, maar je ontdekt ook je eigen kunnen en die van je medereizigers. Wanneer raften je toch iets te heftig is, kun je er ook voor kiezen om een kanotocht te maken of om een roeibootje te huren. De rivieren en canyons in dit gebied zijn te mooi om niet vanaf het water zelf te ontdekken.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item